8 trikova za savršenu njegovanu kožu

25.05.2018.

Tajna prekrasne njegovane kože nije u skupim proizvodima za njegu, otkrijte jednostavne promjene koje možete uvesti u svoju rutinu kako bi vaša koža bila zdravija i ljepša

Svi svakodnevno viđamo barem jednu osobu sa savršenom kožom i uvijek se pitamo kako to postići. Tajna najčešće nije u skupim proizvodima, već u svakodnevnoj rutini njege kože koja uključuje jednostavne trikove koje je jednostavno uvesti u svoju svakodnevicu.

U nastavku otkrijte 8 jednostavnih trikova kojima ćete postići savršenu njegovanu kožu:

Dovoljne količine tekućine

Ovo se svakako odnosi na adekvatan dnevni unos vode u organizam, ali i na sitnice poput ispijanja kave svega nekoliko minuta nakon buđenja. Pokušajte jutarnju kavu zamijeniti zelenim sokom prepunim vitamina i već za nekoliko dana uočit ćete razliku.

Prehrana

Najbitnije stavka u njezi kože. Ukoliko ne vodite zdrav život i vaša prehrana se svodi na brzu hranu, možete zaboraviti na lijepu kožu.

Hidratantna krema

Ustalite nanošenje hidratante kreme ujutro i navečer u svoju rutinu i vaša koža će vam biti zahvalna.

Dodirivanje lica

Možda zvuči bizarno, ali naslanjanje lica na ruku i dodirivanje lica prstima može dovesti do boranja i izbijanja prištića.

Previše proizvoda

Korištenje previše različitih proizvoda može biti štetno za vašu kožu. Savjetujte se sa svojim dermatologom i odaberite dva-tri proizvoda koji odgovaraju vašoj koži i ustalite ih u svoju rutinu njege kože.

Zaštita od sunca

Mnogi misle da je zaštita od sunca potrebna samo u ljetnim mjesecima, ali to je netočno. Izlaganje suncu je glavni uzrok prebrzog starenja kože stoga se zaštite od sunca neovisno koje godišnje doba je u pitanju.

Čišćenje kistova za šminku

Možda ste vi jedina osoba koja ih koristi, ali to ne znači da ih ne morate svakodnevno čistiti. Kistove jednostavno možete očistiti i korištenjem blagog šampona za kosu.

Spavanje

Mnogima neizvedivo, ali spavanje je jednako bitno kao i sve stvari koje još morate obaviti. Priuštite si potrebnih osam sati sna i vaša koža će vam biti zahvalna.

Piše: A.S.

Foto: @freshlenghts

Pročitajte i...

Naša koža je veliki emotivac

Sigurno ste primijetili da se intenzivna i promjenjiva raspoloženja odražavaju na epidermi, što su fenomeni koje istražuju psihodermatologija i neurokozmetika

Tri DIY detox kupke za maksimalno opuštanje

Moćno oružje protiv svakodnevnog stresa krije se u vašim kuhinjskim ormarićima

Intervju: Jasmina Vico, celebrity skincare specijalistica s londonskom adresom

Riječanka s londonskom adresom čije kozmetičke tretmane obožavaju Jodie Comer, Saiorse Ronan i brojne druge glumice s A-liste!

Otkriven detaljan apotekarski recept za njegu kože Marilyn Monroe

U sklopu izložbe „Pink Jungle:1950s Makeup in America“, njujorški Makeup muzej jedan je dio posvetio slavnoj glumici, otkrivši tajnu njezinog savršenog tena. Mnogi jedva čekaju da lock down završi pa da doznaju što je sve Marilyn prepisao kultni dermatolog Erno Laszlo

Što je zapravo mineralna šminka?

Prednosti i mane mineralne kozmetike

▲ Povratak na vrh