Beauty tajne: ovo eterično ulje sastavni je dio skincare režima Meghan Markle

21.08.2020.

Omiljeno rješenje bivše vojvotkinje u borbi protiv akni

Vjerujemo da je beauty rutina Meghan Markle sve samo ne jednostavna te da se sastoji od niza pomno izabranih specijaliziranih proizvoda, no jedan od sastavnih elemenata jest eterično ulje koje već vjerojatno imate u svojim kupaonskim ormarićima. Radi se o ulju čajevca kojem bivša vojvotkinja pribjegava čim joj se pojavi prištić (i bogati plaču!), a zahvaljujući svojim antibakterijskim i antiupalnim svojstvima može spriječiti formiranje akne u nastajanju te umiriti i smanjiti one nešto zrelije i upornije.

No, ovo eterično ulje zapravo može imati puno širu primjenu, što dobro zna i Meghan. Naime, u jednom intervjuu iz 2017. godine otkrila je kako je apsolutno najvažnija stvar u njezinoj torbici, a pogotovo na putovanjima, mala bočica ulja čajevca: “Nije baš najglamuroznija stvar, no ako se porežete, upikne vas komarac ili vam se pojavi osip ili prištić, to je moj mali lijek za sve. Povoljan je, dovoljno malen da stane u svaku torbu i uvijek ga nosim sa sobom.”

Ulje čajevca zbog svoje se jačine često kombinira s nešto lakšim uljima, poput kokosovog ili maslinovog, a čest je sastojak maski za lice, krema, tonera, gelova za tuširanje i tretmana za tjeme za masnu kožu sklonu aknama. Ako se nalazite u ovom opisu svakako intenzivirajte korištenje ovog čarobnog ulja, a i svima ostalima bi bilo mudro da, baš poput Meghan, uvijek pri ruci imaju malenu bočicu čajevca, zlu ne trebalo.

 

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Slijedite pet koraka za pravilnu pripremu kože prije šminkanja, bit će vam zahvalna

Pitate li vizažiste u čemu je tajna njihovih blistavih lookova, objasnit će vam važnost onoga što prethodi šminkanju. Sve je u dobroj pripremi!

Novi izazov Meghan i Harryja

Što imaju za reći odmetnuti članovi kraljevske obitelji?

“Naše eterično ulje od jele pravo je malo čudo iz prirode”

Razgovarali smo s Jelenom Grgić, pokretačicom brenda prirodne kozmetike BalmbyJela

▲ Povratak na vrh