Beyonce je objavila svoj režim prehrane na YouTubeu i nutricionisti nisu presretni

12.08.2019.

Samo za hrabre

U videozapisu s YouTubea objavljenom prije dva tjedna (trenutno je pregledan gotovo dva milijuna puta), Beyoncé je otkrila obožavateljima kako je došla u formu za Coachellu 2018. Pjevačica je otkrila kako je 44 dana slijedila plan Macro Borgesa kako bi izgubila težinu te se udružila s autorom knjige nutricionističkog plana od 22 dana kako bi promovirala restriktivnu prehranu koja se temelji na veganskom režimu – no, ne slažu se svi nutricionisti s tom idejom.


Video pod naslovom Prehrana od 22 dana, Beyoncé započinje stajanjem na vagu, kaže kako je to ‘noćna mora svake žene’ i objašnjava da ima ‘dug put pred sobom’. “Ponovo sam na pozornici nakon što sam rodila blizance. Bila sam žena koja se osjećala kao da moje tijelo nije moje”, kaže pjevačica prije nego što su ona i Borges započeli s programom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on Aug 7, 2019 at 7:55pm PDT


Plan za 22 dana u osnovi je prehrana koja se 100% temelji na biljnoj hrani te odbacuje nekoliko skupina hrane. U dokumentarcu, na povratku kući, Beyoncé objašnjava: “Bez kruha, bez ugljikohidrata, bez šećera, bez mliječnih proizvoda, bez mesa, bez ribe, bez alkohola … i gladna sam.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on Dec 18, 2018 at 9:09am PST


I mi smo kad to čujemo, Beyoncé. “Ovo je stvarno razočaravajuće”, izjavila je nutricionistica Charlotte Stirling-Reed. “Prvo, ova dijeta vrlo je restriktivna; eliminira se većina glavnih skupina namirnica koje nam se preporučuju, a nema objašnjenja o alternativama koje bi mogli ponuditi. Na primjer, oni koji uklanjaju mliječne proizvode trebaju zamijeniti hranjive tvari koje možete pronaći u mliječnoj hrani – poput kalcija, joda, vitamina skupine B – istim hranjivim tvarima iz druge hrane – poput obogaćenog biljnog mlijeka, orašastih plodova i sjemenki, leće i mahunarki – svaki dan. Oni koji ga slijede riskiraju da postanu anemični i da im nedostaju energije.”, objasnila je Charlotte.

Dijeta je svakako pretjerano restriktivna te stručnjaci upozoravaju kako se osjećaj gladi ne smije ignorirati, budući da je to način na koji nam naše tijelo daje signal upozorenja.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Vikend dijeta: što trebate znati o načinu prehrane 5:2?

Svi detalji tehnike koja jamči stabilan i vidljiv rezultat

Majka od Beyoncé dane krati vicevima koji su toliko loši da su zapravo smiješni

Čini se da je Tina ipak najveća zvijezda na obiteljskim ručkovima, sorry Bey, sorry Jay.

Beyoncé na Instagramu raspakirala adidas x IVY Park kolekciju

Što se krije u jednoj od najiščekivanijih kolekcija sezone?

Ove namirnice ne želiš u svojoj kuhinji!

Živi zdravo i uštedi na budžetu!

▲ Povratak na vrh