Beyonce je objavila svoj režim prehrane na YouTubeu i nutricionisti nisu presretni

12.08.2019.

Samo za hrabre

U videozapisu s YouTubea objavljenom prije dva tjedna (trenutno je pregledan gotovo dva milijuna puta), Beyoncé je otkrila obožavateljima kako je došla u formu za Coachellu 2018. Pjevačica je otkrila kako je 44 dana slijedila plan Macro Borgesa kako bi izgubila težinu te se udružila s autorom knjige nutricionističkog plana od 22 dana kako bi promovirala restriktivnu prehranu koja se temelji na veganskom režimu – no, ne slažu se svi nutricionisti s tom idejom.


Video pod naslovom Prehrana od 22 dana, Beyoncé započinje stajanjem na vagu, kaže kako je to ‘noćna mora svake žene’ i objašnjava da ima ‘dug put pred sobom’. “Ponovo sam na pozornici nakon što sam rodila blizance. Bila sam žena koja se osjećala kao da moje tijelo nije moje”, kaže pjevačica prije nego što su ona i Borges započeli s programom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on


Plan za 22 dana u osnovi je prehrana koja se 100% temelji na biljnoj hrani te odbacuje nekoliko skupina hrane. U dokumentarcu, na povratku kući, Beyoncé objašnjava: “Bez kruha, bez ugljikohidrata, bez šećera, bez mliječnih proizvoda, bez mesa, bez ribe, bez alkohola … i gladna sam.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on


I mi smo kad to čujemo, Beyoncé. “Ovo je stvarno razočaravajuće”, izjavila je nutricionistica Charlotte Stirling-Reed. “Prvo, ova dijeta vrlo je restriktivna; eliminira se većina glavnih skupina namirnica koje nam se preporučuju, a nema objašnjenja o alternativama koje bi mogli ponuditi. Na primjer, oni koji uklanjaju mliječne proizvode trebaju zamijeniti hranjive tvari koje možete pronaći u mliječnoj hrani – poput kalcija, joda, vitamina skupine B – istim hranjivim tvarima iz druge hrane – poput obogaćenog biljnog mlijeka, orašastih plodova i sjemenki, leće i mahunarki – svaki dan. Oni koji ga slijede riskiraju da postanu anemični i da im nedostaju energije.”, objasnila je Charlotte.

Dijeta je svakako pretjerano restriktivna te stručnjaci upozoravaju kako se osjećaj gladi ne smije ignorirati, budući da je to način na koji nam naše tijelo daje signal upozorenja.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Vitki do proljeća: drastične dijete su out, in je promjena načina života!

Koliko ste puta krenuli na dijetu i peti dan odustali? Umjesto da se mučite s dijetama čudnovatih naziva i nemogućih zahtjeva, isprobajte nešto što uistinu pali

Beyoncé živi život: Možda je usporila tempo, ali nije postala kućanica

Ikona Beyoncé podijelila video s s privatnim obiteljskim snimkama kakve javnost rijetko ima priliku vidjeti

Ove namirnice ne želiš u svojoj kuhinji!

Živi zdravo i uštedi na budžetu!

Celebrity restoranska etiketa: njujorška hostesa otkriva ponašanje zvijezda A-liste

Od Kylie do Beyoncé, viralni TikTok video podijelio je stroge ali pravedne ocjene s obzirom na to kako se zvijezde ponašaju kada misle da ih nitko ne vidi

Beyoncé je napisala otvoreno pismo Državnom odvjetniku

Queen Bey osobno traži očitovanje i dužnu kaznu za ubojstvo Breonne Taylor

▲ Povratak na vrh