Doručak u čaši sa – cimetom

Cimet: okus za niske temperature
Stiglo je i ono doba godine! Temperature su se lagano spustile, sunce je zamjenila kiša, a u garderobu su ušle veste, potkošulje i čizme. Debelo smo ugazili u jesen što vremenom, ali i okusom. Najdraži začin hladnih temperatura definitvno je cimet. Čarobni začin koji pomaže u regulaciji tjelesne težine, štiti od raka, pomaže u borbi protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija. Zato u nastavku pročitajte nekoliko ideja kako ga ubaciti u vaš najdraži smoothie.
Smoothie od jabuke i cimeta
View this post on Instagram
Sastojci:
- 2 jabuke
- 2 žličice cimeta
- 1/2 šalice grčkog jogurta
- 1 žličica lanenih sjemenki
- 100 ml bademovog mlijeka
Smoothie od banane i cimeta
View this post on Instagram
Sastojci:
- 1 šalica sojinog mlijeka od vanilije
- 1 velika banana
- 2 žlice maslaca od kikirikija
- 1/2 žličice cimeta
Zeleni smoothie
View this post on Instagram
Sastojci:
- 1 šalica zamrznutog špinata (može i svježi)
- 1 banana
- 1 žlica chia sjemenki
- 1 žlica maslaca od badema
- ¼ žlice mljevenog cimeta
- ½ šalice bademovog mlijeka