Frizure uz koje ćemo zakoračiti u ovo ljeto

10.06.2019.

Razbarušena kosa i stil iz 70-ih

Temperature rastu, tempo posla je brži proporcionalno količini obaveza koje treba dovršiti, a uzbuđenje koje donose ljetne maštarije sve je vidljivije i u rukopisu svakim prekriženim datumom. Priroda se urotila, jednako kao i društvo, dižući napetost sve do onog klimaktičnog dana kad se konačno uputiš prema obali. Vrijeme je da uživaš plodove cijelogodišnjeg rada na projektima i tijelu. Duša i um sustići će ga na užarenim oblutcima ili pod sjenom kakvog zimzelenog igličastog stabla. Napokon te nije briga koliko je sati (iako ne valja zaboraviti vrijeme kada je poželjno izbjegavati izravno izlaganje Sunčevim zrakama), e-mail aplikaciji si zabranila obavijesti i na nekoliko dana zaboravila na gužvu, buku i stres. Spakirala si najljepše ljetne krpice, najelegantnije sandale i baš te briga! Za razliku od nekih prošlih modnih trendova koji su zahtjevali promišljanje, ljeto 2019. dolazi sa stavom koji nema vremena za dokazivanje. Casual brendovi tenisački stil generalno predstavljaju kao hit ove sezone. Stilske utjecaje imaju, primjerice, serija ”Stranger Things” i film ”Bohemian Rhapsody”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H&M (@hm) on

 

Pogađate, vratile su se 70-te! Kulturalne prilike koje je to desetljeće uživalo uključuje seksualne revolucije raznih skupina i veću dostupnost kontracepcijskih pilula. Seksualnost, iako možda gledana s visoka, nije bila strašna. Spomenuto ozračje se osjećalo i u modi. Haljine su bile kratke i lagane, bluze romantične, a hlače uske. Kose razbarušene i slobodne. 80-te su, primjerice, doživjele dijametralnu promjenu stila sa oklopastim sakoima i vrlo umjetnim bojama. Uhvaćeni u nostalgiji za 70-ima, valja osvijestiti čemu generalno gravitira zapadnjački duh ovoga ljeta – slobodi, aktivnosti i bezbrižnosti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1970s Daily (@70sdaily) on

 

Slijedi nekoliko prijedloga da bi ga uhvatila frizurom:

70-te su obilježili slovjevi, perjasta kvaliteta, volumen koji s njom dolazi, šiške i razbarušenost. Frizure s mnogo slojeva i pramenovima različitih duljina ovoga će ljeta biti pun pogodak!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1970s Daily (@70sdaily) on

 

Razbarušeni bob zahtjeva vrlo malo brige i lako se održava, svaki stršeći pramen samo mu dodaje šarma.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1970s Daily (@70sdaily) on


Duga, ravna i zdrava kosa začešljana na razdjeljak po sredini će uvijek izgledati otmjeno. Klasik.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1970s Daily (@70sdaily) on


Nećeš pogriješiti ni s prozračnim, razmaknutim šiškama kakve se daju vidjeti na čelima šik, bezbrižnih francuskinja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1970s Daily (@70sdaily) on

 

Piše: D.M.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Što s kosom kada nemate vremena za frizera?

Manjak vremena za odlazak frizeru, ali i manjak izlazaka koji bi vas na to natjerali ne bi trebali biti izgovor za frizuru koja je izgubila formu. Donosimo par frizura koje je lako održavati čak i kada ništa ne stižete

Prenosimo apel za pomoć frizerskoj struci

Uvođenjem niže stope PDV-a frizerskoj industriji, dugoročno se ostvaruju višemilijunske koristi za proračun te veća zaposlenost frizera

Frizura koju trendseterice jednostavno obožavaju

Ako vam je potrebna promjena u životu, ova frizura odličan je odabir!

Pet tutoriala za riblju kost za svaki tip kose

Master class za elegantnu frizuru

Inspiracija za frizuru sezone! Spremne za ljetno šišanje?

Donosimo inspiraciju za styling ultimativnog chic klasika

▲ Povratak na vrh