Gucci i Harry Styles novim mirisom pobuđuju sjećanja

02.08.2019.

Na One Direction?

Talijanska modna kuća Gucci lansirala je kampanju za svoj novi univerzalni miris Mémoire d’une Odeur, a kreativnog direktora Alessandra Michelea na kreaciju novog mirisa inspirirala je nostalgija i snažna moć pravih mirisnih nota koje u kombinaciji mogu prizvati najljepša sjećanja.

“Sve dolazi iz moje opsesije mirisima. Moja memorija primarno je olfaktivna, a osjet mirisa za mene je snažno povezan s mojim sjećanjima. Kada smo kreirali Mémoire d’une Odeur pokušao sam, zbirom nedefiniranih nota, čim vjernije rekreirati sjećanja”, objasnio je povodom izlaska novog Gucci mirisa osebujni dizajner Alessandro Michele. Za kampanju iznova je zaslužan famozni fotograf Glen Luchford, dugogodišnji suradnik modne kuće, Christopher Simmonds potpisuje art direkciju, a kao glavno lice pojavljuje se mladi glazbenik Harry Styles, inače veliki ljubitelj Gucci estetike i odnedavno zaštitno lice brenda. Novi miris popularne modne kuće je univerzalan, Michele ga opisuje kao “mekani spoj različitih mirisa”, a posebnu ulogu u kreaciji ima kamilica, cvijet koji je često podcijenjen u parfemskoj industriji, a čini neizostavni dio svačijeg djetinjstva, bezvremenski je i za mnoge vrlo utješan. Kao pravi nostalgičari, jedva čekamo probati kako miriše!

T.L.

Pročitajte i...

Kako TikTok mijenja modni svijet

Sudar svjetova ili novi oblici marketinga? Kako modni brendovi otkrivaju potencijal te društvene platforme i kako reagiraju TikTokeri

Kreacije koje nikad nećete moći odjenuti (čak ni ako ih platite)

Modni dizajneri su se zaigrali - što ćete obući vi, a što vaš avatar?

Mala povijest rodno neutralne mode

U trenutku kada je odjeća nepovratno daleko od svojih funkcionalnih korijena, a jedina je dominanta u modi razgranati eklekticizam, brojni dizajneri promišljaju estetiku koja napušta konvencije «muške» i «ženske» mode. Naizgled se bližimo budućnosti u kojoj će krute šablone zamijeniti igre u svim nijansama mogućeg spektra te se postavlja pitanje – treba li uopće modi rod?

Odvažna kombinacija boja koju ćemo ove hladne sezone obožavati

Inspiracija s modnih pisti za kombinacije u kojima je nemoguće proći neprimijećeno

Statement pletivo bit će nezaobilazan trend ove jeseni

Komadi iz kojih se nećemo skidati kad temperature padnu

Harry Styles i Florence Pugh u ljubavnom hororu!

Mlade zvijezde koje su se posljednjih par godina profilirale u celebove A-liste kreću zajedno u fantastični novi pothvat

▲ Povratak na vrh