Gucci ilustracije spajaju humor i make-up u karanteni

Ilustracija za Gucci Beauty kampanju
21.04.2020.

Neobična kampanja za proljeće 2020.

Talijanska modna kuća Gucci za reklamnu je kampanju namijenjenu svom beauty segmentu ovoga proljeća odabrala nešto drugačije rješenje. Za vizuale nije odabrala renomiranog fotografa već mladu ilustratoricu iz Palerma Emmu Allegretti koja svojim prepoznatljivim stilom ilustriranja oduševljava nešto više od 25.000 pratitelja na Instagramu, a nakon suradnje s renomiranim talijanskim brendom popularnost će joj sigurno porasti.

Ilustracije za Gucci Beauty kampanju

Emma se u svojim ilustracijama za Gucci Beauty fokusirala na trenutnu situaciju i život u karanteni tematizirajući, kroz prizmu humora, make-up za video sastanke i osamljene večere, meditacije na kućnim tepisima, tulume u dnevnoj sobi i sve druge aktivnosti koje su mnogima postale sasvim uobičajen dio svakodnevice. Mladoj ilustratorici društvena su pitanja i humor ionako sastavni dio stvaranja, baš kao i jarke, vedre boje i dovitljivi opisi, a u fokusu njezinih ilustracija uvijek se nalazi ženski lik pa joj je ova suradnja sjela kao naručena. Suradnja Emme Allegretti i modne kuće Gucci svakako je zanimljiva, no Gucciju opet moramo zahvaliti što nam je, u moru autora na Instagramu, opet otkrio umjetnika kojeg se svakako isplati pratiti. Mi smo stisnuli follow.

 

Piše: Tina Lončar

Fotografije: Gucci

Pročitajte i...

Kako je Harry Styles učinio traper hlačice vrućima

... dok šeće u vrtu i raspravlja o umjetnosti.

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Kako prestati dodirivati lice

Trikovi koji će vam pomoći da što manje dodirujete lice

Vrijeme je da se otarasimo ove loše navike

#FashionReinvention prema receptu slavnih svjetskih dizajnera

Dok odbrojavamo dane do devetog izdanja Elle Style Awards, ove godine u znaku #FashionReinvention kampanje, osvrćemo se na rad nekolicine modnih kuća koje su kroz godine proživjele vlastite reinvencije, više ili manje uspješno.

Apsolutni početnici u redateljskoj fotelji

Filmska naiva za dizajnerske veterane

Imate li u ormaru 190 $ koje ste zamalo bacili?

Jeste li se u posljednjem velikom pospremanju ormara skoro riješili komada odjeće koje Gucci smatra posljednjim krikom mode?

▲ Povratak na vrh