Gucci ilustracije spajaju humor i make-up u karanteni

Ilustracija za Gucci Beauty kampanju
21.04.2020.

Neobična kampanja za proljeće 2020.

Talijanska modna kuća Gucci za reklamnu je kampanju namijenjenu svom beauty segmentu ovoga proljeća odabrala nešto drugačije rješenje. Za vizuale nije odabrala renomiranog fotografa već mladu ilustratoricu iz Palerma Emmu Allegretti koja svojim prepoznatljivim stilom ilustriranja oduševljava nešto više od 25.000 pratitelja na Instagramu, a nakon suradnje s renomiranim talijanskim brendom popularnost će joj sigurno porasti.

Ilustracije za Gucci Beauty kampanju

Emma se u svojim ilustracijama za Gucci Beauty fokusirala na trenutnu situaciju i život u karanteni tematizirajući, kroz prizmu humora, make-up za video sastanke i osamljene večere, meditacije na kućnim tepisima, tulume u dnevnoj sobi i sve druge aktivnosti koje su mnogima postale sasvim uobičajen dio svakodnevice. Mladoj ilustratorici društvena su pitanja i humor ionako sastavni dio stvaranja, baš kao i jarke, vedre boje i dovitljivi opisi, a u fokusu njezinih ilustracija uvijek se nalazi ženski lik pa joj je ova suradnja sjela kao naručena. Suradnja Emme Allegretti i modne kuće Gucci svakako je zanimljiva, no Gucciju opet moramo zahvaliti što nam je, u moru autora na Instagramu, opet otkrio umjetnika kojeg se svakako isplati pratiti. Mi smo stisnuli follow.

 

Piše: Tina Lončar

Fotografije: Gucci

Pročitajte i...

Naša koža je veliki emotivac

Sigurno ste primijetili da se intenzivna i promjenjiva raspoloženja odražavaju na epidermi, što su fenomeni koje istražuju psihodermatologija i neurokozmetika

Tri DIY detox kupke za maksimalno opuštanje

Moćno oružje protiv svakodnevnog stresa krije se u vašim kuhinjskim ormarićima

Što je zapravo mineralna šminka?

Prednosti i mane mineralne kozmetike

Halle Berry otkrila recept home-made maske za lice kojoj duguje savršen ten

A sjajna je vijest da su šanse da sve sastojke već imate u kuhinjskom ormariću velike!

ELLE 5 beauty minuta: Tena Bašić

Poznata make-up artistica otkrila nam je svoju beauty i wellness rutinu u danima izolacije!

▲ Povratak na vrh