How To: povlačimo idealni potez tušem

03.09.2019.

Kako ponoviti makeup s pariških pista?

Tuš je klasik u svijetu šminke koji nikada ne izlazi iz mode. Na prošlim Tjednima mode, vizažistice su eksperimentirale s bojom i formom – a sve u cilju naglašavanja individualnosti svakog modela.

 

 

Tuš je uvijek win-win opcija i dobar naglasak vašem make-upu. U novoj sezoni, višebojne linije temeljene na kontrastu gradijentnih nijansi i različitih tekstura bit će posebno relevantne. Slobodno miješajte olovke za usne i oči različitih nijansi i tekućih tekstura, stvarajući crvene, plave, zelene, narančaste futurističke linije i podebljane punk mačkaste forme. Što je svjetlija i neobičnija, to je bolja – velik i naglašen cat-eye trebao bi privući svu pažnju na sebe. Želite produžiti šminku? Prethodno nanesite bazu na kapke, puder i tek nakon toga upotrijebite olovku. Rezultat se također može popraviti setting puderom.

 

 

Kako biste nacrtali savršen cat-eye, sjednite u udoban položaj i lagano držite ogledalo. Pogledajte prema dolje, radi praktičnosti naslonite laktove na stol kako vam ruke ne bi drhtale tijekom procesa. Počnite crtati liniju olovkom – to će vam olakšati podešavanje ako vam ruka drhti ili strelica  ne ispadne dobro. Tek nakon toga počnite ga crtati tekućim eyelinerom. Kako biste to dobro učinili, stavite dvije točke: jednu gdje se završava linija rasta trepavica, drugu gdje završava pregib gornjeg kapka. Vaš je zadatak spojiti ove dvije linije što je moguće ravnomjernije. Važno je da vrh bude strogo usmjeren prema gore, u suprotnom izgled će izgledati tužno i pomalo umorno.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Pet ljetnih pravila koje slijede Francuskinje

Male tajne francuskih stylinga koje slijede modne influencerice

Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

Simbolički gledano, naš je život posljednjih tjedana nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a 2020. godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

ELLE 5 beauty minuta: Tena Bašić

Poznata make-up artistica otkrila nam je svoju beauty i wellness rutinu u danima izolacije!

Izolacija udvoje: kako da vam veza preživi karantenu?

Da vam prisilni medeni mjesec ne preraste u Isijavanje

Kako izdržati izolaciju kad živite s cimerima?

Biti u karanteni sam je teško, ni u društvu najvoljenijih nije lako, a kako je kad ste 0-24 „zatočeni“ s osobom s kojom ne dijelite ni krevet ni gene već stanarinu? Napeto!

Kako prestati dodirivati lice

Trikovi koji će vam pomoći da što manje dodirujete lice

Vrijeme je da se otarasimo ove loše navike

▲ Povratak na vrh