Imate crvenu kosu? Evo kako da vam boja potraje!

amy adams
11.02.2017.

Nezaobilazni savjeti za sve neprirodne crvenokose...

Među svim nijansama boja za kosu, crvena je apsolutno najzahtjevnija za održavanje. Naime, molekule crvene boje su veće od molekula ostalih boja, zbog čega teže prodiru u samu vlas, a kada jednom i postignete željenu nijansu, ona će se veoma brzo isprati i izblijedjeti. Maštate li o boji poput one Emme Stone, Amy Adams, Jane Levy ili Christine Hendricks (od kojih btw niti jedna nije prirodno crvenokosa), evo kako ćete ju održati maksimalno postojanom!

1. Nemojte prati kosu barem 48 sati nakon bojenja. Obično se preporuča kosu ne prati 24 sata nakon bojenja, no kod crvene kose važno je da ju pustite još duže.

2. Boju isperite hladnom vodom. Tijekom prvog pranja nakon bojenja, kosu ispirite hladnom vodom kako biste zadržali što više boje jer topla voda brže ispire boju.

3. Koristite šampone bez sulfata. Svaki šampon koji se jako pjeni upravo zahvaljujući sulfatima, kreiran je kako bi se što učinkovitije riješio nečistoća i masnoće, no jednako se uspješno riješava i vaše boje. Birajte šampone i regeneratore bez sulfata i općenito birajte one koji se minimalno pjene.

4. Izbjegavajte vodu. Znamo da zvuči poražavajuće, no jedno je istraživanje otkrilo kako je samo voda dovoljna da ispere čak 80% boje. Stoga izbjegavajte bazene, plažu, kao i prečesto pranje kose, a posebice kada ste svježe obojani.

5. Izbjegavajte sunce. Dugotrajno izlaganje sunčevoj svjetlosti može uništiti najljepšu boju koju su pažljivo stvorili vrhunski frizeri. Ako možete, izbjegavajte sunce, obavezno nanosite sprej za zaštitu kose od sunca te nosite kape i šešire kad god imate priliku.

6. Isprobajte šampon za suho pranje. Već smo spomenuli izbjegavanje vode, a to podrazumijeva i prečesto pranje. No evo jedne tajne – ovisnici o bojama za kosu ne peru kosu svaki dan. Dapače, neki ju peru svakih 4-7 dana, ovisno o tome koliko im se brzo masti. A za one dane između pranja odlično rješenje je šampon za suho pranje.

7. Isprobajte proizvode za obnavljanje boje. Paleta proizvoda je doista široka – od pjena, šampona u boji do maski koje ujedno obnavljaju boju i njeguju kosu. Iako efekt nije isti kao kada ste svježe obojani, značajno popravi situaciju u svim onim danima kada vam je prerano ponovno se bojati, a boja više jednostavno nije onoliko atraktivna kao prije.

Photo credit: Profimedia
Izvor: Cosmopolitan.hr

Pročitajte i...

Uz ove savjete recite bye bye ispucalim vrhovima

S ovim trikovima bit ćete korak bliže dugoj i njegovanoj kosi

Ima li nešto u no-shampoo trendu?

To 'poo or not to 'poo?

Vodič za kosu u izolaciji

Sve što trebate znati o održavanju kose za vrijeme izolacije i budućim trendovima

Poznati zagrebački frizer Davorin Purić ispričao nam je zašto ne bojati kosu doma i koje ćemo trendove htjeti isprobati kad se otvore frizerski saloni

Hairstyling majstorica Ivana Rimac o pravilnoj njezi kose

Vlasnica salona Ivys podijelila je male tajne zanata

Novi hot frizerski salon poznate modne hair stilistice

Fabula de Forma Katice Topčić izgleda famozno

▲ Povratak na vrh