Jeste li već otkrili čudotvorni sastojak koji bi mogao zamijeniti retinol?

25.02.2019.

Sprema li nam se nova beauty revolucija?

Retinol je sastojak koji je doista stvorio pravu revoluciji u beauty industriji i ovaj čudotvorni sastojak postao je sastavni dio svake rutine njege kože jer dokazano djeluje u borbi protiv akni, mitesera i mrtvih stanica te usporava starenje, a sada se pojavilo nešto sasvim novo – bakuchiol, a ovaj sastojak neobičnog naziva mogao bi potpuno zamijeniti retinol.

Bakuchiol ima isti učinak kao retinol, ali razlika je u tome što je pogodan i za suhu i osjetljivu kožu i možete ga koristi čak i u trudnoći, a osim toga potpuno je prirodan sastojak pogodan i za vegane.

Na tržištu se pojavilo svega nekoliko proizvoda s ovim sastojkom, ali vjerujemo da ćemo ga uskoro vidjeti u svim mogućim verzijama.

OLE HENRIKSEN

OMOROVICZA

OSKIA LONDON

Piše: A.S.

Foto: product shots / @lucywilliams02

Pročitajte i...

Pet besplatnih beauty trikova koje morate znati

Donosimo vam jednostavne trikove koji će olakšati vašu beauty rutinu, a možda ih još niste otkrili

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

Severinina beauty tajna krije se iza branda Tripollar

Postoje oni mali momenti i vrlo važni saveznici koji pomažu kako bi se godine na vrlo učinkovit i elegantan način, jednostavno izbrisale s lica

Kako nositi raznobojne maskare i tuševe

U vremenima kada je maska koja pokriva pola lica neizostavan modni detalj, kako svakodnevni make-up malo „začiniti“ i istaknuti ono što je još vidljivo?

Tri DIY detox kupke za maksimalno opuštanje

Moćno oružje protiv svakodnevnog stresa krije se u vašim kuhinjskim ormarićima

▲ Povratak na vrh