Kad se sjetimo ovakvih usana… Makeup trend devedesetih doživljava renesansu

18.01.2021.

Već neko vrijeme na društvenim mrežama primjećujemo da su glavne zvijezde makeup lookova tamni lip lineri

Vidljivi lip lineri ili olovke za usne nekoć su prvenstveno služile kao podloga za ruž ili sjajilo te alat kojim vizualno možemo korigirati ili naglasiti oblik usnica. Počele su ih koristiti flapper djevojke prije stotinjak godina kako bi iscrtale tada poželjnu formu usana, koristila ga je i Josephine Baker, a kasnije i holivudske ljepotice Rita Hayworth i Marilyn Monroe.

Popularnost tamnog lip linera u kombinaciji sa svjetlijim ružem ponovno su popularizirali supermodeli 1990-ih, a među prvima koja nam padne na um kada netko spomene obrubljivanje usana svakako je i Gwen Stefani.

Kao i brojni drugi trendovi devedesetih koji su zavladali modom i ljepotom u posljednje vrijeme, olovke za usne u zagasitim nijansama smeđe i cigle doživljavaju pravi revival. Glavne predvodnice trenda su naravno sestre Kardashian/Jenner, JLo koja olovke kombinira s neizostavnim sjajilima te poznati vizažisti poput Charlotte Tillbury. No, za razliku od oštrih linija devedesetih, danas makeup artisti i ljubitelji mode preferiraju olovke koje omogućavaju sjenčanje, kako bi se na taj način stvorio dojam punoće i volumena usana.

 

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram kimkardashian, kyliejenner

Pročitajte i...

Je li veganska prehrana tajna izgleda Beyoncé i brojnih drugih celebova?

Queen B, Kim Kardashian i Michelle Pfeiffer samo su neke od zvijezda koje se zaklinju u benefite veganskog režima

Vraća li se kultna kratka frizura Linde Evangeliste u modu?

Dua Lipa i JLo vraćaju devedesete na naslovnice

Umjetnica u obitelji Kardashian

Ni umjetničko izražavanje, kad su Kardashiani u pitanju, ne može proći bez kontroverzi

▲ Povratak na vrh