Kako djeluju “čarobne” pilule protiv celulita?

02.03.2017.

Više od 80% žena u svijetu, starijih od 20 godina, ima celulit! Utješno ili ne, svim se snagama nastojimo boriti protiv njega, a pilule su samo jedan oblik borbe

Kapsule protiv celulita samo su jedan od načina na koji se borimo protiv mrskog neprijatelja svih žena. No, njih treba koristiti pažljivo i pravilno, uz prestanak pušenja, uklanjanje hormonalnih poremećaja i loših prehrambenih navika.

Ako se odlučite koristiti kapsule protiv celulita obavezno proučite njihove sastojke i odaberite one koji su znanstveno dokazani kao najučinkovitiji.

Najčešće prirodne tvari koje se nalaze u kaspulama su ekstrakti breze, sljeza i ginko bilobe – tvari koje ubrzavaju izmjenu tvari, potiču cirkulaciju i limfnu drenažu, a samim time se smanjuju naslage sala. Vitamin C ne samo da djeluje antioksidativno, pomaže u regulaciji propusnosti kapilara i žila, nego uz to još potiče stvaranje kolagena, pa se koži vraća tonus. Vitamin C je zajedno s vitaminom E važan i za održanje i postizanje bolje elastičnosti vezivnog tkiva.

Neke kapsule sadrže i sok od borovnica i ananasa, a preporučuje se osobama čiji organizam zadržava mnogo tekućine. I ginko biloba, odnosno njegovi listovi, poboljšavaju cirkulaciju krvi u područjima zahvaćenima celulitom.

Biljka Melitos officinalis jača stijenke kapilara, poboljšava optok krvi i limfe.
Od drugih sastojaka koji se koriste u pilulama protiv celulita treba spomenuti i riblje ulje i ulje boražine koja su bogata višestruko nezasićenim masnim kiselinama, pa potiču razgradnju lipida i održavaju fiziološke razine kolesterola.

N. Petan

Fotografija Profimedia

Pročitajte i...

Tretman koji pod hitno morate uvesti u svoju beauty rutinu

Rješite se celulita, utegnite kožu, napravite detox i eksfolijaciju- samo jednim potezom

10 krema koje uspješno uklanjaju strije i celulit

Borba sa strijama i celulitom može biti naporna i dugotrajna, a ovi proizvodi imaju moć da olakšaju taj proces

4 jela koja najviše uzrokuju celulit

Nažalost, većina njih je na našoj listi omiljenih...

Ashley Graham se ne srami svog celulita! Ne biste trebale ni vi!

Najpoznatiji size-plus model nastavlja inspirirati sve pozitivnim stavom o svom tijelu

Zašto se celulit javlja uvijek na istim mjestima?

Imaju ga i najveće holivudske zvijezde, pa stoga nije li logično zaključiti da ga nije pošteđena ni svaka obična žena

4 najčešće laži o celulitu

Priznat ćete, od toliko savjeta o eliminiranju celulita... već vam se pomalo vrti u glavi. Otkrijte 4 najčešća mita o celulitu i zašto - nisu istiniti

▲ Povratak na vrh