Kako do savršene i blistave kože?

22.09.2016.

Savjeti make up virtuoza Sir Johna

Iza savršeno našminkanih ljepotica, poput svjetski poznatih Joan Smalls, Karlie Kloss i Beyonce nalazi se jedan od make up gurua Sir John. Upravo on otkriva nam neka ključna pravila za održavanje lijepe i zdrave kože, ali i male trikove.

Neka njega kože bude vaš prioritet

“Ne znam mogu li istaknuti ovo dovoljno, ali pokušat ću, dakle naglašavam još jednom da je hidratacija kože ekstremno važna. Hidratacija kože lica ne pomaže samo da ona izgleda bolje i bude ljepša na dodir, već je vrlo značajna i zbog nanošenja šminke, koja se bolje upija na ovakvu kožu. Dakle, hidratizirajte, hidratizirajte, hidratizirajte. Hranite je, priuštite joj razne hranljive i njegujuće maske, a prije make upa nanosite toner.”

Manje je više

“Kada želite postići prirodan izgled i prikriti nedostatke, morate krenuti postepeno. Tako ćete prikriti nedostatke, ali koža će i dalje disati, a to će se vidjeti. Prvo na lice nanesite hidratantnu kremu koja kao bazu sadrži vodu u većim količinama, potom nanesite BB kremu koja je lagana i omogućava koži da diše, da biste na kraju nedostatke poput podočnjaka ili bubuljica prekrili korektorom.”

 

Lijepa koža

 

Umasirajte proizvode za njegu

“Ne ustručavajte se utrljati kremu, tekući puder ili BB kremu malo jače u kožu lica, proizvodi će biti postojaniji, a koža će se “razbuditi” i izgledati zdravije te življe.”

Blistajte, nemojte sjajiti!

“Što dalje od centra i proizvoda koji na njemu stvaraju sjaj, središnji dio lica uvijek bi trebao biti matiran. Ipak, malo luminizirajućeg primera svakako stavite, ali oko samog ruba lica, izgledat ćete blistavo i svježe, ali na potpuno prirodan način.”

Čistite ćete SVAKODNEVNO

“Uvijek svojim djevojkama kažem da kožu stave na prvo mjesto. Uvijek, ali uvijek prije odlaska na spavanje skinite šminku, bez obzira koliko ste mrtvi umorni ili pripiti. Najbolje bi bilo da to učinite sa miclearnom vodom ili nekim tonikom za lice. A u vašoj redovnoj njezi neka se nađe mjesta i za još jedan ritual, onaj koji se izvodi jednom nedjeljno, piling sa maskom na bazi voćnih enzima.”

Ljepota dolazi iznutra

“Svježe cijeđeni voćni sokovi, prehrana bogata sirovim namirnicama i 20-minutno vježbanje koje će vas dobro iznojiti jednom dnevno, to su ključne stvari za održavanje vaše ljepote i blistave i zdrave kože.”

Izvor: Elle.rs

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh