Kako izbjeći mrlje od dezodoransa na odjeći?

02.03.2017.

Svatko od nas se kad tad suočio s ovim problemom, a rješenje je vrlo jednostavno

Koliko vam se puta dogodilo da ste, unatoč obećanjima na reklami za određeni dezodorans da ne ostavlja mrlje na odjeći, doživjeli upravo suprotno?

No, žute i bijele tragove na odjeći moguće je izbjeći uz nekoliko praktičnih trikova.

Primjerice, bijele mrlje možete izbjeći tako da prije upotrebe antiperspiranata dobro protresete proizvod kako bi se aluminij klorohidrat (koji uzrokuje bijele tragove) ravnomjerno rasporedio po bočici i koži.

S druge strane, znoj u kombinaciji s aluminij klorohidratom može uzrokovati žute mrlje. Iako na to mogu utjecati razni čimbenici; od učestalosti i količine nanošenja odjeće, učestalosti mijenjanja i pranja odjeće, individualnog sastava tkanine pa čak i udjela bakra u vodi u kojoj perete odjeću, najlakše ćete mimoići problem ako koristite dezodoranse i antiperspirante koji ne sadrži aluminij klorohidrat kod nošenja ekstremno svjetlih boja.

Pričekajte da se proizvod osuši na koži prije odijevanja.

Ako mimo ovih savjeta ipak uočite bijele i žute mrlje na odjeći uklonit ćete ih tako da prvo isperete odjeću u hladnoj vodi prije pranja. Žute mrlje mogu se ukloniti i tako da  namačete odjeću u koncentrat deterdžentu preko noći prije pranja u mašini. Kod tvrdokornih mrlja treba namakati 24 sata u 5-postotnoj limunskoj kiselini.

Važno je isprati vodom prije pranja!

 

N. P.

Fotografija Profimedia

Pročitajte i...

Savršen ljetni suputnik dolazi u bočici

Inovacija stiže iz L’ aventure en Primitivance, koji je odnedavno nositelj certifikata 'CosmEthically active'

Kako pravilno hidratizirati kožu u ljetnim mjesecima?

Eisenberg hidratacija za besprijekoran i blistav ten

Napravite hit frizure ovog ljeta

Ljeto donosi opuštenost, slobodu i odmaranje, a samim time i naš svakodnevni stil postaje razigraniji i opušteniji. Možda smo zbog toga spremniji više eksperimentirati sa svojom kosom

L'Occitane slavi 15 godina u Hrvatskoj i časti odličnim popustima!

Povodom svog 15. rođendana u Hrvatskoj, L'OCCITANE vaš časti odličnim popustima u svim svojim trgovinama, uključujući i web trgovinu!

10 najgorih beauty savjeta ikad!

Ove savjete nikad nemojte poslušati

Hippy Garden predstavio miris Ego

U srijedu, 09. lipnja u Esplanade hotelu duge tradicije, vrhunskog dizajna, glamura i stila održana je ekskluzivna promocija limitirane serije EGO - za duh dušu i tijelo! Spektakularan parfem, ulje za tijelo i vino Port of Grimalda ujedinjeni su u zajedničku priču modne kuće Hippy Garden.

▲ Povratak na vrh