Kako uvesti retinol u rutinu njege kože?

29.06.2019.

Nikada nije prekasno da koži pružite tretman koji zaslužuje!

Magična formula za savršenu kožu ne postoji, ali svi oni koji su probali retinol reći će vam da ju upravo on najbliže čarobnom sastojku koji će vam pružiti vječnu mladost. Ovaj čarobni sastojak minimalizira gubitak prirodnog kolagena iz kože, a osim toga dokazano djeluje u borbi protiv akni, mitesera i crvenila kože, a pogodan je čak i za suhu i osjetljivu kožu.

Ali ako tek uvodite retinol u njegu kože bitno je započeti s nježnim formulama malog postotka retinola kako biste izbjegli iritacije kože, a bitno je naglasiti i da se retinol gotovo uvijek koristi samo noću jer povećava osjetljivost kože na sunce, ali ne brinite siguran je za korištenje i u ljetnim mjesecima, ali isključivo u noćnoj njezi i uz korištenje visokog zaštitnog faktora tijekom dana.

U nastavku vam donosimo 20 odličnih proizvoda s kojima možete početi s uvođenjem ovog čudotvornog sastojka u svoju rutinu njege kože.

Piše: A.S.

Foto: product shots / @

Pročitajte i...

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

Kako zaštititi kožu lica od plave svjetlosti koju emitiraju digitalni uređaji?

Saznali smo sve o tome kako sačuvati blistav i svjež ten sad kad provodimo više vremena pred ekranima

Jedina tri sastojka koje naša koža zaista treba u beauty rutini

Stručnjaci ih nazivaju «the big three» kozmetike

Sve što trebate znati o ulju od mrkve

Otkrivamo prednosti prirodnog lijeka za kožu i kosu

Savjeti za prirodnu ljepotu Adut Akech

Zlatna beauty pravila slavne manekenke

▲ Povratak na vrh