Koji beauty brend koji je započeo kao blog sada vrijedi 900 milijuna funti?

22.03.2019.

Osnovan je 2014. godine

Glossier se pokazao kao pravi uspjeh u digitalnom svijetu. Počeo je kao privatna start-up tvrtka i s trenutnom procjenom vrijedi više od 1 milijarde USD (više od 900 milijuna £).

I u slučaju milenijskog brenda ljepote Glossier, ta brojka se sada procjenjuje na više i od 1,2 milijarde dolara (više od 900 milijuna funti) nakon što je prikupio 100 milijuna dolara (75,954,500 funti) od investitora na čelu s Sequoia Capitalom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Weiss (@emilywweiss) on

 

To dolazi samo nekoliko godina nakon što je osnivač i izvršni direktor Emily Weiss pokrenula brand 2014. godine, koji je došao poslije njenog uspješnog bloga za ljepotu Into The Gloss.

“Gradimo potpuno novu vrstu tvrtke za ljepotu: onu koja posjeduje distribucijski kanal i čini kupce našim dioničarima”, rekla je Weiss u priopćenju. „Zahvaljujući izravnom odnosu s našim klijentima, imamo pristup beskrajnoj inspiraciji za novim proizvodima, iskustvima i načinima izgradnje trajnog posla – a pritom ostajemo vjerni našoj temeljnoj vjeri da ljepota treba biti slavlje individualnosti i osobnog izbora. ‘

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Weiss (@emilywweiss) on

 

Obavijest o uspjehu primljena je s određenom dozom kritika u pogledu održivosti s obzirom na količinu plastike koja se koristi u pakiranju i formulacijama. Bez objavljivanja izjave, brand je pojedinačno odgovorio na povratne informacije koje potvrđuju planove za preoblikovanje s biorazgradivim materijalom i postupno ukidanje folija.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia/Instagram

Pročitajte i...

Još jedan beauty brend koji nije preživio pritisak COVID-19

Pandemija COVID-19 negativno se odrazila na kompanije širom svijeta, a među njima našao se i svjetski poznati beauty brend Becca Cosmetics koji nakon dva desetljeća zatvara svoja vrata.

Pet lekcija koje smo naučili od uspješnih slavnih žena

Inspiraciju i motivaciju često tražimo u riječima poznatih uspješnih žena

▲ Povratak na vrh