Kokteli koji će nas grijati ove jeseni

02.11.2019.

Pred dug vikend

Samo zato što je ljeto, pa čak i ono bablje, nažalost definitivno završilo, ne znači da moramo prestati piti koktele. Donosimo vam recepte za nekoliko koktela koje karakteriziraju jesenski okusi i namirnice te vam dajemo dobar razlog da pozovete ekipu na piće. Čin čin!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ᎳhᎥᏆᎬ mᎪᎶᎥᏟᏦ ᎪᏞᏟhᎬmᎽ (@whitemagickalchemy) on

Kuhano vino s azijskim twistom

Sastojci:
butelja crnog vina po izboru
3 klinčića
zvjezdasti anis
štapić cimeta
limunska trava
naranča
limun
žlica smeđeg šećera
đumbir

Metoda:
U prethodno zagrijano vino dodati mješavinu navedenih začina zamotanih u gazu ili pamučnu krpicu.  Dodajte komadiće limuna i naranče, te na samom kraju šećer i nekoliko komadića đumbira.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lake Effect (@lakeeffectslc) on


Martini od bundeve

Sastojci:
½ žlice kremastog likera po želji
2 žlice votke s vanilijom
½ žlice likera ili sirupa  od bundeve
1 žlica šlaga
cimet

Metoda:
Protresite kremasti liker, votku i led u shakeru. Dodajte liker od bundeve i ponovite postupak. Mješavinu ulijte u čašu i prekrijte šlagom te pospite cimetom.

 

Baby bison

Sastojci:

0,4 dcl votke
0,4 dcl soka od jabuke
0,1 dcl Aperola
0,1 dcl soka od limuna
štapić cimeta
led

Metoda:
Sve tekuće sastojke i led protresti u shakeru, preliti u čašu te ukrasiti štapićem cimeta.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roundys Bar (@roundysbartralee) on


Koktel od jabuke

Sastojci:
1 dcl soka od jabuke
1 dcl likera cassis
0,5 dcl brandyja
4 dcl pjenušca
led
4 kriške ananasa, pola jabuke i borovnice za ukras

Metoda:
U shakeru protresite brandy, sok od jabuke, cassis i led. Razdijelite u čaše i dodajte pjenušac. Na štapiće nabodite ananas, borovnice i jabuke te ukrasite koktel.

 

Piše: L.H.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Sami kod kuće pripremite popularne bagelse. Možete vi to

Donosimo vam sjajan recept za popularna peciva

Gastronomsko putovanje u srce Azije

Najveći kontinent oduvijek je privlačio ljude egzotičnom prirodom, bogatom kulturom te kuhinjom koja pršti okusima, bojama i teksturama. Da biste u vrijeme pandemije utažili čežnju i glad za tim dalekim dijelom svijeta, ne morate krenuti na put – dovoljno je zaputiti se do svoje kuhinje

Gastro put oko svijeta uz čovjeka koji je postao chef sa samo 15 godina

Vežite pregače - polijećemo! Naš je 'pilot' ovaj put fantastični Gaz Oakley, popularni veganski chef iz Walesa, koji je u kuharici 'Moja zelena kuhinja' sakupio specijalitete, sastojke i arome iz cijelog svijeta

Moćni patlidžan: 4 fantastična recepta uz koja će vam se činiti da ulazite u kulinarski raj

Iz njegove nutritivne vrijednosti dolaze izvrsna ljekovita svojstva, a iz kuharice “Obilje” slavnog londonskog chefa Yotama Ottolenghija sjajni recepti s ovim povrćem u glavnoj ulozi

Anti-stres hrana: sve što morate znati o osnovnim učincima prehrane na naše psihičko zdravlje

Nutricionistička psihijatrija otkriva kako pojedine namirnice mogu pomoći u borbi protiv depresije i anksioznosti

Radi li se o slučajnoj sličnosti ili postoji stvarna veza između izgleda hrane i organa?

Mrkva u presjeku nalikuje na šarenicu, orah na mozak, grah na bubrege, no postoji li povezanost osim vizualne sličnosti?

▲ Povratak na vrh