Meditacija pred ogledalom je novi wellness trend

20.08.2020.

Samo pozitivno razmišljanje

Za neke stanovnike našeg grada, joga i meditacija su sastavni dio suvremenog života: satovi pomažu udaljiti se od problema, usporavaju naš ritam, otvaraju perspektivu i prikupljaju razbacane misli. Postoji mnogo mogućnosti za meditaciju, u naprednim studijima za klijente stvaraju se svi uvjeti za najdublje uranjanje u sebe.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Le Petit Trou (@le_petittrou) on


S porastom popularnosti body-positivity pokreta (ideologija prihvaćanja bilo koje vrste tijela i uvažavanje za istu) pojavio se novi format meditacije. Iako nije tako raširena, to ne negira njegovu učinkovitost. Radi se o meditaciji pred ogledalom. Samoprihvaćanje je sastavni dio unutarnje ravnoteže, u običnom životu pomaže da se osjećate samouvjerenije i sretnije.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Le Petit Trou (@le_petittrou) on


Kolumnistica Mindbodygreen ispričala je kako je, nakon šestomjesečne prakse joge u Indiji, njena učiteljica rekla da je spremna prijeći na novu razinu. Preduvjet za sljedeći korak bila je svakodnevna neovisna meditacija: novinarka se morala gola gledati pred ogromnim zrcalom svaki dan mjesec dana. “Osudit ćete se, potražiti nedostatke i nakon nekog vremena će nesigurnost proći”, rekao joj je instruktor. Djevojci prvi dani nisu bili laki, kritizirala je ono što vidi, zatvarala je oči pred nesavršenostima. Kasnije je osuđujući glas u glavi postao tiši, kolumnistica se usredotočila na disanje i ponovila sebi da voli i prihvaća svoje lijepo i snažno tijelo.

Rezultat ovog eksperimenta bio je vrlo pozitivan. „Naučila sam opraštati i riješila sam se beskonačnog unutarnjeg monologa koji osuđuje mene i moje postupke. Također sam naučila oprostiti onima koji su me povrijedili namećući stereotipe o ljepoti. Zaljubila sam se u sebe, naučila sam cijeniti svoje tijelo i zahvaljivati ​​mu ”, piše kolumnistica.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

5 aplikacija za meditaciju koje pomažu u opuštanju

Kako lakše zaspati uz pomoć Matthewa McConaugheya

Dođite na 23. Sensa vikend u Split!

Od 23. do 25. listopada održava se Sensa vikend u Splitu, u hotelu sa četiri zvjezdice, sa zanimljivim programom u kojem ćete se susresti s omiljenim predavačima, ali upoznati i neke nove. Pridružite nam se u Radisson Blu Resort & Spa**** hotelu i probudite novu životnu energiju!

Kako vam joga i meditacija mogu pomoći da lakše podnesete post-lockdown izazove?

Stigle su nove flow yoga vježbe i meditacije u Me Time app

meditacija u kućnoj izolaciji

4 sjajne aplikacije za meditaciju i opuštanje

Iskoristite tehnologiju u borbi protiv stresa

▲ Povratak na vrh