Mnogi stručnjaci tvrde da je ovo zapravo najvažniji korak njege lica!

24.01.2020.

Pronašli smo najbolje čistače lica jer bez dobrog čišćenja ostali koraci neće biti efektivni!

Na prvi pogled moglo bi se činiti da čišćenje lica nije tako važan korak dnevne njege. Naravno, važno je skinuti šminku prije spavanja, ali ako ste mislili da nije toliko važno koji proizvod koristite i da je dovoljno da osjetite da je lice čisto i spremno za hranjive kreme, niste bili u pravu.U posljednje vrijeme na tržištu se pojavilo mnoštvo brendova koji govore o važnosti pravog odabira proizvoda kojim ćemo očistiti lice. Pretpostavljamo da već znate obični sapun nije dobar odabir jer će isušiti kožu, ali to nije jedino što možete krivo učiniti pri čišćenju lica.

Svakako je važno pri odabiru razmisliti koji tip kože imate te izabrati odgovarajući čistač- onima s kožom sklonom aknama pasati će čistači s antiupalnim sastojcima poput salicilne kiseline, dok će onima sa suhom kožom više odgovarati oni koji će osim što će očistiti lice, ujedno i njegovati kožu hranjivim sastojcima.U svakome slučaju, bez dobrog čišćenja ostali hranjivi koraci koje ćete nakog toga nanijeti  neće biti 100% djelotvorni. Iako je proces čišćenja kratak te proizvod ne ostaje dugo na licu jer se najčešće ispire ili obriše, neki brendovi počeli su  čak i u svoje „čistače“ dodavati aktivne sastojke, poput Vitamina C, kako bi već u ovom prvom koraku djelovali na lice.Popularni južnokorejski princip „ double cleansinga“ prvo sa uljnim, a onda pjenastim čistačem, također je dodatno popularizirao važnost ovoga koraka dnevne njege. Pojavili su se i brendovi koji su se isključivo specijalizirali za proizvode za čišćenje lica- poput američkog Holifroga i njihove široke ponude čistača za razne tipove kože.

Mi smo prošvrljali webshopovima omiljenih brendova raznih cjenovnih razreda u potrazi za proizvodima za čišćenje lica koji će očistiti lice najkvalitetnijim sastojcima i najinovativnijim formulama. Pogledajte ih u našoj galeriji!

 

Piše: J.R.

Fotografije: Products, Instagram

Pročitajte i...

Naša koža je veliki emotivac

Sigurno ste primijetili da se intenzivna i promjenjiva raspoloženja odražavaju na epidermi, što su fenomeni koje istražuju psihodermatologija i neurokozmetika

Pripremite kožu za sunce s dva nova proizvoda koji je štite, njeguju i - štede vaše vrijeme

Olival Professional predstavlja dva nova SPF proizvoda koja možete koristiti svih 365 dana u godini

foreo

Ove godine za Majčin dan svojoj mami poklonite dar – vremena

Premda ne možemo vratiti vrijeme i reći svojim majkama da idu mirno na spavanje jer će sve biti ok, ovim poklonima možemo poništiti učinak besanih noći i dana ispunjenih brigom

eucerin

Eucerin AtopiControl pruža učinkovitu njegu od prvog dana

Koža je naš najveći organ i najuočljiviji pokazatelj zdravlja. Stanje naše kože utječe na naše mišljenje o sebi i na dojam drugih ljudi o nama. Zato problemi s kožom osim fizičkih simptoma često izazivaju i psihičke simptome, a roditeljima je posebno teško kada njihovo dijete pokazuje simptome istog stanja kože.

Nova formula Lancôme kreme za područje oko očiju štiti od onečišćenja i posvjetljuje tamne krugove

U današnjem svijetu kada je nošenje maske postalo neizbježan dio naše svakodnevne rutine, kao vidljivi dio lica, naše oči dolaze do posebnog izražaja. Dio lica koji iskazuje našu snagu i emocije, također je nježan i osjetljiv.

foreo bear

Sada i vaša koža lica može imati fitness rutinu kako bi ostala čvrsta i zategnuta

Kao i našem tijelu i koži lica je potrebno vježbanje kako bi bila u formi. Srećom, ono ne iziskuje niti skupe tretmane ni puno uloženog vremena, već samo jedan minijaturan pametni uređaj...

▲ Povratak na vrh