Mnogi stručnjaci tvrde da je ovo zapravo najvažniji korak njege lica!

24.01.2020.

Pronašli smo najbolje čistače lica jer bez dobrog čišćenja ostali koraci neće biti efektivni!

Na prvi pogled moglo bi se činiti da čišćenje lica nije tako važan korak dnevne njege. Naravno, važno je skinuti šminku prije spavanja, ali ako ste mislili da nije toliko važno koji proizvod koristite i da je dovoljno da osjetite da je lice čisto i spremno za hranjive kreme, niste bili u pravu.U posljednje vrijeme na tržištu se pojavilo mnoštvo brendova koji govore o važnosti pravog odabira proizvoda kojim ćemo očistiti lice. Pretpostavljamo da već znate obični sapun nije dobar odabir jer će isušiti kožu, ali to nije jedino što možete krivo učiniti pri čišćenju lica.

Svakako je važno pri odabiru razmisliti koji tip kože imate te izabrati odgovarajući čistač- onima s kožom sklonom aknama pasati će čistači s antiupalnim sastojcima poput salicilne kiseline, dok će onima sa suhom kožom više odgovarati oni koji će osim što će očistiti lice, ujedno i njegovati kožu hranjivim sastojcima.U svakome slučaju, bez dobrog čišćenja ostali hranjivi koraci koje ćete nakog toga nanijeti  neće biti 100% djelotvorni. Iako je proces čišćenja kratak te proizvod ne ostaje dugo na licu jer se najčešće ispire ili obriše, neki brendovi počeli su  čak i u svoje „čistače“ dodavati aktivne sastojke, poput Vitamina C, kako bi već u ovom prvom koraku djelovali na lice.Popularni južnokorejski princip „ double cleansinga“ prvo sa uljnim, a onda pjenastim čistačem, također je dodatno popularizirao važnost ovoga koraka dnevne njege. Pojavili su se i brendovi koji su se isključivo specijalizirali za proizvode za čišćenje lica- poput američkog Holifroga i njihove široke ponude čistača za razne tipove kože.

Mi smo prošvrljali webshopovima omiljenih brendova raznih cjenovnih razreda u potrazi za proizvodima za čišćenje lica koji će očistiti lice najkvalitetnijim sastojcima i najinovativnijim formulama. Pogledajte ih u našoj galeriji!

 

Piše: J.R.

Fotografije: Products, Instagram

Pročitajte i...

Jedinstvena tehnologija koja omogućava glatku i sjajnu kožu, čak i zimi

Koža je vrlo osjetljiva i konstantno izložena vanjskim faktorima koji isušuju i oštećuju kožu. Suha koža gubi nutrijente i tako stari, stoga je važno koristiti specifične proizvode koji obnavljaju kožu.

5 jednostavnih uputa za zimski detoks kože

Jer nam nakon blagdanskog hedonizma koža treba nježni oporavak

Skin burn-out

U silnoj želji da učinimo sve za zdravlje svoje kože, skloni smo mukotrpnim metodama njege i uljepšavanja čiji je učinak upitan, a rezultat katkad potpuno suprotan očekivanom

Kako pravilno očistiti lice i druga beauty pitanja: napokon odgovori na vječne dileme

Čak i ako ste uvjereni ste da znate baš sve o šminkanju, njezi kose i kože, za svaki slučaj provjerite imate li besprijekorne kozmetičke navike

▲ Povratak na vrh