Može li se kokosovo ulje koristiti za mršavljenje?

05.02.2019.

Kokosovo ulje u kuhinji

Možete li izgubiti na težini ako počnete koristiti kokosovo ulje umjesto drugih ulja?  Istraživanja su pokazala da iako vam zamjena ulja ne može pomoći u borbi s gubitkom kilograma, može vam itekako pomoći u ubrzavanju rada metabolizma.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by elsa hosk (@hoskelsa) on

Kratke lančane masne kiseline (kokosovo ulje je jedna od njih) razgrađuju se u tijelu drugačije od drugih vrsta masnih kiselina. Tijelo ih apsorbira mnogo brže od drugih, što znači da izravno iz probavnog trakta ulaze u jetru, koja ih odmah pretvara u korisnu energiju bez međukoraka. To se zapravo može nazvati i ubrzavanjem metabolizma.

Također je pozitivno to da se kokosovo ulje ne zadržava u tjelesnoj masnoći. A to znači da će, pod jednakim uvjetima, vjerojatnije promicati gubitak težine nego, na primjer, maslinovo ulje (masne kiseline dugog lanca).

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia/ Instagram

Pročitajte i...

Nevjerojatna transformacija Rebel Wilson: Cijelu 2020. je živjela zdravo, a rezultati nisu izostali

Simpatična 40-godišnjakinja nakon 'liječenja' stresa krafnama odlučila se za holistički pristup i uvela zdrave navike

Adele, jesi li to ti?

Minimalno pedeset, a vjerojatno i više. Toliko je kilograma izgubila britanska pop zvijezda Adelle, koja se topi sa svakim svoji novim Instagram postom…

10 proizvoda s kokosovim uljem za zdravu i sjajnu kosu

Nahranite svoju kosu ovim genijalnim proizvodima

Tajne zdravlja: tri esencijalna ulja za njegu

Prirodna ulja mogu ukloniti mnoge probleme vezane uz izgled. Njeguju kožu, kosu i trepavice, nježno uklanjaju štetu i ne uzrokuju ovisnost. Među raznovrsnim biljnim uljima, postoje tri univerzalno korištena u kozmetici: kokosovo, arganovo i ricinusovo ulje

Nakon sunčanja nahranite kosu i kožu kokosom

Prirodno bogatstvo koje sadrži antibakterijska i antifungalna svojstva te djeluje protuupalno

▲ Povratak na vrh