Mrštite li se dok ovo čitate?

16.10.2020.

Ukoliko se čitajući ovaj članak mrštite ili škiljite ili čak nesvjesno imate stisnutu čeljust, pokušajte se opustiti i nastavite čitati. Jer nesvjesne radnje i grimase koje izvodimo tijekom dana dok gledamo u ekran, bilo da se radi o računalu ili mobitelu mogu utjecati na starenje kože.

Naše svakodnevno korištenje tehnologije može imati veliki utjecaj na ubrzani i preuranjeni nastanak bora, ali preporučamo da ne ugasite odmah ekran i ne odložite mobitel. Pročitajte barem ovaj članak do kraja i dodajte ovih par savjeta u svoju rutinu.

  1. Pokušajte opustiti lice laganom masažom. Operite ruke i lice, možete čak nanijeti malo ulja za njegu i krenite masirati od brade prema čelu svim prstima.
  2. Ako vam je čeljust stisnuta dok gledate u ekran, otvorite usta i pomičite donju čeljust lagano ulijevo, pa udesno i ponoovite to 5 puta na svaku stranu.
  3. Dobar način za relaksaciju čeljusti je i osmijeh. Nasmiješite se par sekundi i ponovite pet puta.
  4. Odmaknite se od ekrana. Naslonite se u potpunosti na naslon stolca. Ako su vam slova presitna, zumirajte. Škiljenjem se stvaraju bore između obrva i oko očiju.
  5. Pazite na držanje jer tzv. “tech neck” ili pogrbljenost uzrokovana buljenjem u ekran osim bolova u vratu (dovoljno loše i samo po sebi) uzrokuje i bore, obješenu kožu i podbradak.
  6. Namjestite alarm na mobitelu koji će vas podsjetiti da svaka 2-3 sata prošećete i protegnete se.

Udahnite, izdahnite, ponovite i relaksirajte se.

Tekst: Kristina Stakor

Foto: Instagram (susiemermaid, radianceanti)

Pročitajte i...

5 ELLE Beauty minuta: TyLynn Nguyen

Porazgovarali smo s američkom dizajnericom i minimalističkom modnom ikonom o beauty temama!

Eucerin® 120 godina njege kože

Eucerin® je vodeća robna marka za njegu kože koja se temelji na etičnoj znanosti o koži. Stvaranjem bliskog odnosa s potrošačima čuva i vraća zdrav izgled te pruža osjećaj zadovoljstva u vlastitoj koži. Preparati za njegu atopične kože mališana, liječenje psorijaze, smanjenje suhoće ili njegu akni vraćaju svaki dan samopouzdanje ljudima diljem svijeta.

Eucerin® Hyaluron-Filler + Elasticity 3D serum ispunjava bore, smanjuje hiperpigmentaciju i poboljšava elastičnost kože u 2 tjedna

U mladoj koži dermalno tkivo je jako i sadrži velike zalihe kolagena i elastina - oni zajedno pomažu kožu održati čvrstom i glatkom. Starenjem se snižava razina kolagena i elastina čak 1% godišnje. To narušava strukturu dermalnog tkiva, uzrokujući gubitak snage kože. Ona postaje manje čvrsta na dodir, bore se produbljuju, a pjege postaju sve vidljivije. Kako bi se očuvala elastičnost i smanjila hiperpigmentacija, zreloj koži je potrebna posebno formulirana rutina njege.

Ovo će svaka dama poželjeti u svojoj poslovnoj torbi

Kad razmišljate o najboljim načinima nadogradnje računala, vjerojatno ne razmišljate mnogo o mišu. I ako mislite da su svi isti, varate se.

▲ Povratak na vrh