Mrštite li se dok ovo čitate?

04.04.2021.

Ukoliko se čitajući ovaj članak mrštite ili škiljite ili čak nesvjesno imate stisnutu čeljust, pokušajte se opustiti i nastavite čitati. Jer nesvjesne radnje i grimase koje izvodimo tijekom dana dok gledamo u ekran, bilo da se radi o računalu ili mobitelu mogu utjecati na starenje kože.

Naše svakodnevno korištenje tehnologije može imati veliki utjecaj na ubrzani i preuranjeni nastanak bora, ali preporučamo da ne ugasite odmah ekran i ne odložite mobitel. Pročitajte barem ovaj članak do kraja i dodajte ovih par savjeta u svoju rutinu.

  1. Pokušajte opustiti lice laganom masažom. Operite ruke i lice, možete čak nanijeti malo ulja za njegu i krenite masirati od brade prema čelu svim prstima.
  2. Ako vam je čeljust stisnuta dok gledate u ekran, otvorite usta i pomičite donju čeljust lagano ulijevo, pa udesno i ponovite to 5 puta na svaku stranu.
  3. Dobar način za relaksaciju čeljusti je i osmijeh. Nasmiješite se par sekundi i ponovite pet puta.
  4. Odmaknite se od ekrana. Naslonite se u potpunosti na naslon stolca. Ako su vam slova presitna, zumirajte. Škiljenjem se stvaraju bore između obrva i oko očiju.
  5. Pazite na držanje jer tzv. “tech neck” ili pogrbljenost uzrokovana buljenjem u ekran osim bolova u vratu (dovoljno loše i samo po sebi) uzrokuje i bore, obješenu kožu i podbradak.
  6. Namjestite alarm na mobitelu koji će vas podsjetiti da svaka 2-3 sata prošećete i protegnete se.

Udahnite, izdahnite, ponovite i relaksirajte se.

Tekst: Kristina Stakor

Foto: Instagram (susiemermaid, radianceanti)

Pročitajte i...

Nešto biste gricnuli?

U slučaju krize, samo recite ne klasičnim napastima. Pomladite se i na zdrav način utažite glad šakom svježeg ili sušenog voća

smartlife portal

Adria Media ima novi portal Smartlife koji pokreće pametne promjene

Riječ je o prvom premium portalu o pametnoj tehnologiji koji će informirati i educirati o primjeni digitalnih rješenja te uvođenju pametnih digitalnih promjena u život i poslovanje.

Kada je vrijeme za botoks i druga anti-age pitanja i odgovori

Vi ste pitali, a mi smo doznali odgovore: kada je vrijeme za prvu anti-age kremu, a kad za prvi botoks, koji tip kože sporije stari i koliko novca treba potrošiti da izgledamo mlađe nego što to pokazuje naša osobna iskaznica

10 najgorih beauty savjeta ikad!

Ove savjete nikad nemojte poslušati

Ekskluzivni proljetni editorijal: Mislimo da je vrijeme za testiranje razigranih lookova i jarkih boja

Predstoji nam beauty buđenje: in su ekspresivno oslikane oči, usne i jagodice koje nalikuju ukusnim ružičastim bombonima i sjajna, baršunasta koža

▲ Povratak na vrh