Najvažnija beauty pravila: potvrdile Francuskinje!

10.05.2020.

Priča o ukusu, ljepoti i “je ne sais quoi” šarmu Francuskinja vjerojatno postoji od kad su prve kočije, željeznice i parobrodi počeli spajati različite krajeve svijeta i od prvih susreta Francuskinja s ženama drugih nacija. Iako smo 99% sigurne da se Francuskinje ne rađaju sa savršeno nanesenim crvenim ružem i tušem na očima à la Brigitte Bardot, kao i da je malo vjerojatno da im za 18. rođendan državna tijela poklone baš taj savršeni par traperica i besprijekorni modni ukus, u mitu o šarmu Francuskinja ipak ima nešto istine.

Naravno, ne vrijedi to za svaku ženu koju ćete sresti na Champs-Élyséesu, u Maraisu i na Place Vendômeu, ipak je Pariz multikulturalno središte, a statistički je nemoguće da baš svaka pripadnica ove nacije ima beauty rutinu koju ćemo htjeti kopirati. Ipak, kao što smo već napomenuli, u ovom mitu ima nešto istine. Samo za vas (i nas) uputile smo se u pohod kopanja bespućima interneta u potrazi sa savjetima koje francuske beauty stručnjakinje najčešće ponavljaju i došli do ovih zlatnih pravila:

 

 1. Njega kože je važnija od šminke.
  Francuskinje se nipošto ne vole skrivati ispod tone šminke i puno truda ulažu u njegu kože, kako bi nanošenje šminke mogle svesti na minimum. Uzimaju u obzir i vanjske faktore poput prehrane, te ih prilagođavaju svojim potrebama (čitaj: trude se jesti organski i izbjegavaju šećer).
 2. Naglasite karakteristike svoga lica.
  Budite svoji! Radite s onim što vam je dala majka priroda i nemojte se pokušati uklopiti u klonirane mase koje se u zadnje vrijeme pokušavaju profilirati kao kriteriji ljepote. Ne nasjedajte i uživajte u svojoj posebnosti! Za Francuskinje je konturiranje zastrašujuć postupak jer mijenja fizionomiju lica i bježe od takvih eksperimenata glavom bez obzira!
 3. Manje je uvijek više.
  Držite se jednog beauty naglaska kako ne biste pretjerali. Ako odaberete crveni statement ruž zaboravite na dramatičnu šminku za oči.
 4. Tražite ravnotežu, a ne savršenstvo. 
  Ako se jako trudite, prestanite. Savršenstvo nikad ne djeluje prirodno, znate zašto? Zato što nije.
 5. Tretirajte bazu najbolje što možete.
  Bazu čine tijelo, kosa i koža. Njegujte ih i pazite na njih, i nikakvi vam dodatni uljepšivači neće biti potrebni.
 6. Ne sušite kosu sušilom, već pustite da se samo osuši.
  Sve jasno. Toplina oštećuje kosu, a s obzirom da Francuskinje njeguju prirodni look, uglavnom imaju prilično jednostavne frizure koje je lako održavati i rijetko se farbaju, njegovana kosa je apsolutni uvjet.

  Et voilà! Nadamo se da ste sve uspjeli pohvatati i da ćete ove savjete pokušati primjeniti.

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Izgledajte bolje, ne mlađe (ok, možda samo malo mlađe)

Nema tog pudera koji može savršeno prekriti tragove stresa, godina i nezdravog načina života. No uz usvajanje nekih kvalitetnijih navika i pravilnu njegu kože, možete svom licu (i životu) vratiti stari sjaj

Uz ove savjete recite bye bye ispucalim vrhovima

S ovim trikovima bit ćete korak bliže dugoj i njegovanoj kosi

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

Prirodni sastojci koji izbjeljuju zube

Voljeli biste imati blještave bijele zube, a zazirete od skupih stomatoloških intervencija? U vašim kuhinjskim ormarićima zasigurno se krije neki od prirodnih izbjeljivača koji će vam pomoći u toj misiji. 

Put do otkrivanja optimalne beauty rutine nikad nije bio lakši

Sanjate o personaliziranim uputama koje će vam otkriti točno koje proizvode morate uvrstiti u svoju beauty rutinu? Stručnjaci iz Farmacije imaju savršeno rješenje za vas.

10 najgorih beauty savjeta ikad!

Ove savjete nikad nemojte poslušati

▲ Povratak na vrh