Namirnice koje štite od sunca

ledeni čaj
19.06.2015.

Hrana koja ima učinak prirodne kreme za sunčanje s umjerenim zaštitnim faktorom

Čokolada

Istraživanje provedeno u Britaniji razveselit će mnoge ljubitelje ovog slatkog poroka jer čokolada koja sadrži veliki postotak kakaa, djeluje kao krema za sunčanje.

Naime, koža ispitanika koji su konzumirali samo 20 grama tamne čokolade tokom 12 tjedana bila je značajno (skoro dvostruko) otpornija na opekotine, od kože onih koji to nisu radili. Čokolada je bogata snažnim antioksidansom flavanolom koji na prirodan način štiti kožu i čini je otpornijom protiv UVB zraka.

Zeleni čaj

Još jedan snažan antioksidans koji štiti naše tijelo, a samim time i našu kožu, je zeleni čaj. Samo čaša ovog zdravog napitka dnevno kožu čini otpornijom na sunčevo zračenje za čak 25 posto – pokazalo je istraživanje provedeno na uzorku žena koje su pile zeleni čaj tokom 12 tjedana.

 

rajčice

Rajčica je prijatelj naše kože

 

Rajčica

Osim što je jako ukusna, a kuhanjem ne gubi na nutritivnim vrijednostima, rajčica je i veliki prijatelj naše kože. Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji otkrilo je da samo 5 žlica rajčice dnevno povećava otpornost kože na sunce za čak 33%, što znači da djeluje poput kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom dva.

 

Izvor: Zadovoljna.hr
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Ovi neočekivani razlozi mogli bi biti uzrok bolova u leđima

Znamo da je bol u leđima globalni zdravstveni problem i najčešći razlog izostanka s posla, ali zbog toga nam nije ništa lakše kad nas ukliješti. Kako to izbjeći?

Kako prilagoditi trening menstrualnom ciklusu?

Sportske aktivnosti možete vrlo lako prilagoditi hormonalnim promjenama

Sami kod kuće pripremite popularne bagelse. Možete vi to

Donosimo vam sjajan recept za popularna peciva

Detoksikacija nakon Uskrsa

Donosimo vam savjete kako se vratiti u formu nakon Uskrsa

Pole dance: Šipka koja daje snagu i ruši predrasude

Ne podcjenjujte moć koju metalna šipka i nekoliko setova čučnjeva mogu imati na fizičko i mentalno zdravlje te dobro raspoloženje

Provjerite trebate li baciti cijeli neseser: Koliki je zapravo rok trajanja šminke?

Kladimo se da ste svoju maskaru trebali već odavno zamijeniti....

▲ Povratak na vrh