“Naše eterično ulje od jele pravo je malo čudo iz prirode”

08.09.2020.

Razgovarali smo s Jelenom Grgić, pokretačicom brenda prirodne kozmetike BalmbyJela

Za početak nam se malo predstavite, kako je počela priča s vašom kozmetikom?

Prije svega, prvo sam mama tek onda poduzetnica- vlasnica branda BalmbyJela. Rođena Slavonka koja živi preko 20 godina u Zagrebu. Zapravo, po zavšetku srednje škole javila se velika ljubav prema proizvodnji prirodne kozmetike. Mama je farmaceut pa sam nekako uz nju otkrila svoj put- osmišljanje i proizvodnju kozmetičkih proizvoda.

Ono po čemu nam se čini da se razlikujete od ostatka tržišta jest činjenica da su vaši proizvodi vrlo nježni te sigurni za djecu i trudnice. Je li vam to najveći prioritet?

Kad mi se rodila druga kćerkica, doktori su mi rekli kako će zbog komplikacija pri porodu najvjerojatnije nakon mjesec dana razviti bronhitis i astmu. Nisam se mogla s time pomiriti te sam počela istraživati prirodne metode liječenja. Kako su doktori rekli, tako je i bilo, Pia se razbolila, a ja sam otkrila eterično ulje jele! Napravila sam mješavinu i mazala dijete po prsima, došla drugo jutro na pregled i svi simptomi su nestali. Svi su bili u čudu kao i ja… Tako sam započela proizvodnju balzama od eteričnog ulja jele koji je odlično primljen na tržištu. Toliko se dobro prodavao da ga nismo stigli proizvoditi. Bio je to prvi takav balzam na tržištu.

Definitivno smo drukčiji po tome što nam je većina proizvoda sigurna za djecu, trudnice i cijelu obitelj. To je smjer s kojim smo započeli, a sad se lagano širimo. Jedno ostaje, a to je da nam je kvaliteta prirodnih proizvoda uvijek na prvom mjestu.

Ljeto je možda na zalazu, ali mnogi od nas se još nadaju da ćemo zbrisati negdje južnije i uloviti još koju zraku sunca. Koje biste proizvode preporučili za odlazak na plažu?

Da, ljeto je pri kraju, ali naši ljetni proizvodi se još uvijek prodaju. Uz Beach Please, prvo višenamjensko ulje s shimmerom, željela bi istaknuti pekmez Slim & Tan. Ove godine u srpnju smo ga izbacili u prodaju i mogu reći da je odlično prihvaćen. To je inovacija za kojom su žene doslovno “poludjele”.  Sunčanš se, plivaš i oblikuješ tijelo, ali proizvod se može koristiti cijelu godinu.

Čini nam se da se P&A proizvodi ponekad rasprodaju u samo nekoliko sati… Postoji li neki proizvod koji biste mogli istaknuti kao bestseller?

Imamo nekoliko proizvoda koji doslovno “planu” čim ih stavimo na web. Uz balzam od jele, istaknula bi liniju za njegu kose Orange in Black na bazi aktivnog ugljena koja pomaže smanjiti masnoću kose te svakom drugom tipu kose dati prekrasan svilenkasti sjaj.

Ovih je dana dezinfekcija prioritet i teško se odvajamo od preparata s tom namjenom, no često ostavljaju neugodan osjećaj zatezanja i pretjeranog isušivanja kože… Vaš dezinfekcijski sprej ima potpuno suprotan efekt, a eterična ulja koja se u njemu nalaze imaju i smirujući učinak. Je li njegova prodaja sada planula, uspjevate li zadovoljiti apetite svojih mušterija?

Kad je počela epidemija među prvima smo izbacili sprej za dezinfekciju. Htjela sam da naš sprej bude drugačiji od onih drogerijskih, a bila sam itekako svjesna da ćemo ga morati dugo koristi i da će, ukoliko ne bude bio kvalitetan, izazivati isušivanje ruku. Prvih mjesec dana prodali smo zaista ogromne količine. Jako sam sretna jer se kupci javljaju i hvale proizvod, a u moru dezinfekcijskih sprejeva i gelova na tržištu naš je prepoznat kao totalno drugačiji. Žene se javljaju da ga koriste kao osvježivač u kući, neke pak sa njim peru prozore i namještaj kako bi im kuća mirišala na našu jelu. Uvijek kažem, naše eterično ulje jele je zaista čudo iz prirode.

Primjetili smo da nudite i šlag za tijelo- o čemu se zapravo radi i koja je točno njegova funkcija?

Šlag za tuširanje, brijanje i njegu stvoren je da vašoj koži pruži mirisnu čistoću i užitak drugačiji od svega što ste do sada probali. Obogaćen s 25% bademovog ulja i shea maslaca, ovo je najbolja poslastica koju možete priuštiti svojoj koži! Recept za upotrebu je jednostavan- nanesite na mokru kožu, i to je to! Sada vaše uživanje može započeti. Mirisat ćete dugo nakon toga… 

Kako možemo doći do vaših proizvoda? Je li ih moguće nabaviti i izvan RH?

Naši proizvodi su se prodavali preko 5 godina u ljekarnama, no zbog covida smo odlučili pokušati online prodaju. Paket se preko kurirske službe dostavi 24h od narudžbe i to je pun pogodak. U BIH također se mogu kupiti naši proizvodi preko distributera Antonio Trade.

Piše: Lana Harjaček
Fotografije: Jelena Grgić, Instagram

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh