Naučite meditirati uz ovu jednostavnu aplikaciju

22.04.2019.

Dobar način za otpuštanje neželjenog stresa

Briga o mentalnom zdravlju važna je kao i fizička spremnost. Kako bismo smanjili razinu stresa i naučili se nositi s problemima i izazovima svakodnevice, važno je pronaći tehnike koje odgovaraju našim potrebama. Jedna od njih svakako je sve popularnija i meditacija. Da bi ste krenuli s meditacijom, ne trebate biti iskusni na tom području. Predstavljamo vam aplikaciju za početnike koja je hit u svijetu već nekoliko godina i koja će vas na mala vrata uvesti u svijet meditacije.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Headspace (@headspace) on Apr 11, 2019 at 5:00am PDT

 

Besplatna aplikacija Headspace osmišljena je kao trening za um, a u sklopu nje ćete dobiti 10 jednostavnih tutorijala koji vas uče meditirati te postići stanje maksimalne opuštenosti. Uz ugodan glas i upute Andyja Puddicombea, osnivača projekta, savladat ćete vježbe na pravilan način te postići svoj konačni cilj. Aplikacija također bilježi i napredak, istovremeno uspoređujući vaša iskustva s iskustvima drugih korisnika. Tu je i mogućnost nadogradnje aplikacije, kupovinom dodatnih sadržaja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by & Other Stories (@andotherstories) on Apr 16, 2019 at 4:00am PDT

 

Posebnost ove aplikacije su i simpatični vizuali, dizajnirani za opuštanje i ugodu. Smirujuće boje jednostavno predstavljaju aplikaciju i njen sadržaj. Za meditiranje vam je dovoljno 10 minuta dnevno, i već nakon nekoliko dana osjetit ćete poboljšanje svog mentalnog zdravlja. Mnoge slavne osobe ovaj način opuštanja prigrlile su prije mnogo godina, a tvrde da meditacija može utjecati i na način na koji doživljavamo svijet oko sebe.

 

Ako još uvijek niste pokušali meditirati, a početnik ste, uz Headspace će vaša rutina biti ispunjena mirom i staloženošću. Zašto ne pokušati?

 

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Kako vam joga i meditacija mogu pomoći da lakše podnesete post-lockdown izazove?

Stigle su nove flow yoga vježbe i meditacije u Me Time app

meditacija u kućnoj izolaciji

4 sjajne aplikacije za meditaciju i opuštanje

Iskoristite tehnologiju u borbi protiv stresa

Iskoristite Dan besplatnog parkiranja u 27 gradova diljem zemlje

Uz besplatnu aplikaciju PayDo i Mastercard prvi puta u Hrvatskoj parkirajte bez troška

▲ Povratak na vrh