Samo 2-5 posto Hrvata dugoročno vježba!

23.01.2017.

Nedavno je istraživanje otkrilo kako 80 posto naših građana razumije važnost tjelesne aktivnosti, no samo ih neznatan dio prakticira tjelovježbu dugoročno

Nedavno je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu provedeno istraživanje koje je otkrilo kako više od 80 posto naših građana razumije važnost tjelesne aktivnosti, te koliko ona utječe na zdravlje i kvalitetu života.

“Čak 60 posto je svjesno gdje i na koji način bi se trebalo uključiti, no tek oko 20 posto se uključuje u razne programe. No,najporažavajući je podatak kako samo oko 2 – 5 posto Hrvata sudjeluje dugoročno u programima tjelesne aktivnosti i na taj način ima zdravstvenu korist od nje. Više se ljudi treba dugoročno baviti tjelesnom aktivnošću!”, izjavio je dekan KIF-a dr. sc. Damir Knjaz.

Istraživanje je provedeno u sklopu Nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska, koji se održava već petu godinu zaredom, a cilj mu je potaknuti sve građane na vježbanje te zajedničkim treninzima diljem Hrvatske osvještavati o problemu koji svima može promijeniti život.

Stoga se svima savjetuje, a posebno u zimskom periodu, da svakodnevno budu tjelesno aktivni, imaju optimalnu i zdravu prehranu te kvalitetan oporavak.

Samo će tako iskoristiti sve dobrobiti tjelesne aktivnosti, biti fit i naravno, prije svega zdravi!

N. P.
Fotografija Profimedia

Pročitajte i...

Ovo su četiri vježbe koje biste prema Harvardovoj studiji trebali ponavljati svaki dan

Vježbe koje će usporiti proces starenja i poboljšati generalno zdravlje

Do super forme s Gisele Bündchen

Brazilska manekenka pokazala je svoj tipičan trening

Zašto su vježbe snage i učvršćivanja važne?

Jedan od ključnih koraka do vitke linije, ali i općeg zdravlja i vedrog raspoloženja jest vježbanje. No osim aerobnih vježbi, postoje i vježbe snage, koje daju optimaln(ij)e rezultate

▲ Povratak na vrh