Održan je prvi „Tatts & Cuts“ u organizaciji ekipe Green Deco-a

30.06.2015.

Dvije custom kulture – umjetnost tetoviranja i vještina šišanja spojene su na jednom mjestu, u zagrebačkoj brijačnici i frizerskom salonu Green Deco-u

Ovoga vikenda održan je prvi „Tatts & Cuts“ u organizaciji ekipe Green Deco-a, zagrebačke brijačnice i prvog eko frizerskog salona u Hrvatskoj. Događaj „Tatts & Cuts“ na jednom je mjestu spojio dvije custom kulture – umjetnost tetoviranja i vještinu šišanja. Predivan ambijent Green Deco-a bio je premalen za sve ljubitelje tetoviranja i šišanja, a tatto artisti Bojan Besak, Lukas Ferenčić i Matteo Kociančić imali su pune ruke posla.

Ideja cijelog eventa bila je objediniti dvije struke – umjetnost tetoviranja i barberinga. Razlog što su ta dva zanata vrlo povezana je da se oba rade rukama, a vještina i preciznost daju savršeni krajnji rezultat.

 

Tatts&Cutts Tatts&Cutts Tatts&Cutts

 

 

Nadalje, oba se rade 230 voltnim mašinicama, a i kod pripreme tetovaže se moraju ukloniti dlačice sa sekcija tijela britvicom, tako da i barber može pomalo intervenirati pomalo u tattooingu. Inače, vani je standardna praksa da se u barber shopu obavlja još jedna djelatnost. U Munchenu postoji shop sa prodajom vlastite linije odjeće i obuće, zatim shop koji je ubacio optiku, ošišali su lutke i stavili im naočale, postoji jedan u sklopu biljar kluba.. Tako da niti nije rijetkost da brijačnica udruži snage sa tattoo shopom.

Vlasnik Green Deco-a Matija Ptić odlučio je napraviti teaser event da vidi kako će Zagreb reagirati na ovakvu varijantu zabave, a po reakcijama ispalo je da je to bio pun pogodak. Tatto artisti su toliko rasprodani da se događaj morao produžiti na dva dana kako bi mogli završiti sve dogovorene termine.

 

Tatts&Cutts Tatts&Cutts Tatts&Cutts

 

„Matteo Kociančić, Lukas Ferenčić i Bojan Besak su naši prijatelji i nekako smo na istoj valnoj duljini što se tiče oldschool stila i životne filozofije tako da smo se vrlo brzo usuglasili i dogovorili ovu žurku. Mene je oldschool stil oduvijek privlačio a samu procvat kreativnosti sam doživio kada sam prije dvije godine posjetio roterdamsku brijačnicu Schorem. Napokon sam vidio istinske barbere, frizure kakve su radili su bile precizne i čiste. Frajeri sa ogromnim bradama, brkovima uvinutima na sve moguće načine, ma to je bila lampica koja je zabljesnula i rekao sam si, ovo treba Zagrebu! Tako da sam uz eko frizerki salon dodao i barbershop kutak za dečke. Pokazalo se da je to odličan spoj muško-ženskog druženja tako da mi odlazak na posao izgleda kao cijelodnevno druženje s prijateljima. A upravo tako je izgledao i ovaj događaj“ objasnio je Matija Ptić.

 

Tatts&Cutts

 

Bojan Besak pet godina brusio je zanat tetoviranja u Južnoj Americi, a nakon povratka kući s bratom Kristijanom otvorio je vlastiti studio Greengo Tatto Shop koji se nalazi u Svetom Ivanu Zelini. Dečki uspješno posluju već dvije godine te svakodnevnim trudom, upornošću i inovativnim idejama pokušavaju biti što bolji.

Matteo Kociančić se zainteresirao za tetoviranje prije 7-8 godina kada je upoznao Aleksandra Mrkonju zvanog Fetti, od kojeg je kasnije i učio tetovirat. Od stilova preferira old school i lettering tattooe šta ne znači da ne voli odraditi zvijezdice i leptiriće. Vodi ga misao da je svaki tattoo poseban i u svakog se treba unesti 100%. Lukas Ferenčić tetovira malo više od 5 godina, a do sada je radio u nekoliko salona u Hrvatskoj. Trenutno je free agent, većinu posla je naučio sam te uz sestru koja također tetovira.

Fotografije: press

Pročitajte i...

Divne cvjetne tetovaže za romantične duše

Floralni motivi dominiraju tattoo trendovima

Ljubav i tetoviranje u novom stylish salonu

Upoznajte par koji je iza divnog novog zagrebačkog tattoo studija

15 divnih ideja za elegantne cvjetne tetovaže

Ove suptilne tetovaže će vas inspirirati za sljedeći posjet studiju za tetoviranje

Zaboravite na maskaru, tetoviranje trepavica je in!

Novi trend je već osvojio mnoge slavne zvijezde a zovu ga i nevidljivi eyeliner

Microblading mijenja život vaših obrva!

Nakon što nijedna olovka, puder, pigment ili gel nije pomogao vašim rijetkim obrvama stiže revolucija zvana microblading!

Nove malene i preslatke tetovaže Belle Hadid

Bella Hadid možda nije (još) službeno anđelica Victoria's Secret, ali dobila je krila

▲ Povratak na vrh