Ono što jedete se vidi na vašem licu

02.12.2014.

Hrana prepuna glutena, konzumacija vina, dehidratacija - vaš ten je u opasnosti

Ako je vjerovati stručnjacima za zdravu prehranu, kao što je dr. Nigma Talib, neke stvari su apsolutno jasne. Naime, doktorica Talib jedna je od stručnjakinja za čitanje prehrane “s lica”, odnosno uvidom u stanje kože može definirati koliko je nezdrava prehrana koju unosimo na dnevnoj bazi.

Prema njezinim riječima, dosad je vidjela mnogo “mliječnih, vinskih i glutenskih lica”, kako simpatično naziva ljude koji pretjerano uživaju u određenim namirnicama koje toliko definiraju naš izgled. Hormonalni disbalans, koji je također visoko na listi stvari koje mogu uništiti vaše zdravlje, a time i izgled, najviše se iscrtava u nadutosti, tamnim krugovima ispod očiju, baš kao i pretjerana konzumacija alkoholnih pića i hrane prepune soli, aditiva i glutena.

Dr. Francesca Fusco, stručnjakinja za kožu iz New Yorka, kaže da su neki ljudi osjetljiviji na sastojke iz hrane te da njihova lica reagiraju gotovo odmah na presoljenu i nezdravu hranu. “Suhoća kože, bore, jednostavno loše stanje kože, također su povezani s onim što jedete, ili još bolje – ne jedete”, napominje doktorica.

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Kada, kako i zašto: glavna pitanja o noćnoj njezi lica

Koja je razlika između dnevnih i noćnih krema?

Beach, please!

„Kad je nebo puno zvijezda, a more mirno i toplo, čovjek ima osjećaj da lebdi u svemiru“, konstatirala je glumica Natalie Wood. Ima li što ljepše od dana na plaži? Ili još bolje, večeri! Vrijeme je za putovanje prema moru, a ovo su cool sitnice koje bismo rado ponijeli sa sobom....

5 čarobnih namirnica za detoksikaciju

Zrno kamene soli svako jutro napravit će čuda za vaš organizam. A evo koje još namirnice morate uvesti u prehranu želite li izbaciti toksine, živjeti zdavije i izgledati bolje!

▲ Povratak na vrh