Ono što jedete se vidi na vašem licu

02.12.2014.

Hrana prepuna glutena, konzumacija vina, dehidratacija - vaš ten je u opasnosti

Ako je vjerovati stručnjacima za zdravu prehranu, kao što je dr. Nigma Talib, neke stvari su apsolutno jasne. Naime, doktorica Talib jedna je od stručnjakinja za čitanje prehrane “s lica”, odnosno uvidom u stanje kože može definirati koliko je nezdrava prehrana koju unosimo na dnevnoj bazi.

Prema njezinim riječima, dosad je vidjela mnogo “mliječnih, vinskih i glutenskih lica”, kako simpatično naziva ljude koji pretjerano uživaju u određenim namirnicama koje toliko definiraju naš izgled. Hormonalni disbalans, koji je također visoko na listi stvari koje mogu uništiti vaše zdravlje, a time i izgled, najviše se iscrtava u nadutosti, tamnim krugovima ispod očiju, baš kao i pretjerana konzumacija alkoholnih pića i hrane prepune soli, aditiva i glutena.

Dr. Francesca Fusco, stručnjakinja za kožu iz New Yorka, kaže da su neki ljudi osjetljiviji na sastojke iz hrane te da njihova lica reagiraju gotovo odmah na presoljenu i nezdravu hranu. “Suhoća kože, bore, jednostavno loše stanje kože, također su povezani s onim što jedete, ili još bolje – ne jedete”, napominje doktorica.

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Osjećaj kojeg se nemoguće riješiti - krivnja

Dorađujemo je svakog sata i dana i uvijek nađemo način za predbacivanje i kažnjavanje - sebe same!

Beauty tajne: ovo eterično ulje sastavni je dio skincare režima Meghan Markle

Omiljeno rješenje bivše vojvotkinje u borbi protiv akni

Savršeno ljetno osvježenje: veganski sladoled!

Svako ljeto iznova zavirimo u kuharicu gastro blogerica Virpi Mikkonen i Tuulie Talvio, posvećenu najfinijim slasticama bez rafiniranih šećera i glutena!

Maskara, ali savršena

Pitali smo vizažiste da nam (napokon) objasne kako najbolje nanijeti maskaru, i evo što smo saznali

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

Kada, kako i zašto: glavna pitanja o noćnoj njezi lica

Koja je razlika između dnevnih i noćnih krema?

▲ Povratak na vrh