Osmišljena je boja za kosu koja se mijenja prema raspoloženju

22.02.2017.

Naši najluđi beauty snovi uskoro postaju stvarnost

Sjećate se filma “The Craft” o tinejdžerskim vješticama u kojem od jednoj od scena mijenjaju boju kose samo čarolijom? Koliko je od nas u tom trenutku pomislilo ‘da barem ja to mogu’…E pa sada bismo i mogle!

Znanstvenica  Lauren Bowker u suradnji sa Storm Models i Tjednom mode u Londonu stvorila je prvu boju za kosu koja se mijenja na kosi nakon nanošenja. I pritom ne mislimo na to da blijedi s pranjem…Ne. Ova boja čista je čarolija!

Dokaz broj 1:

U kolekciji od sedam polu-trajnih boja svaka ima drugačiju reakciju na vaše raspoloženje i tijelo te klimatske uvjete oko vas. Primjerice, boja naziva “Fire” mijenja se iz crne u tamno crvenu s narančastim sjajem kada se zacrvenite (ili samo kada vam naraste temperatura tijela). Blijeda platinasta boja pretvara se u tirkizno plavu kada temperatura padne ispod 15 stupnjeva, itd…

No objašnjenje ipak ne leži u čaroliji već znanosti – kombinacija molekula korištena u bojama uključuje stabilne i manje stabilne molekule među kojima su potonje podložne različitim reakcijama ovisno o uvjetima u kojima se nađu. Zbog toga one svjetlo apsorbiraju na različit način i na kosi stvaraju dojam druge boje. Jednostavno!

Iako ove boje još nisu dostupne u prodaji, Lauren Bowker trenutno je u pregovorima s kozmetičkim kompanijama pa se nadamo da će netko ovu ingenioznu ideju uskoro i donijeti na police blizu nas!

Foto: Instagram The Unseen
N.K.

Pročitajte i...

Pepeljasto ljubičasta je nova trendi boja za kosu

Pepeljasto ljubičasta je nova boja za kosu koju će, ako je suditi prema Instagramu, svi nositi ove sezone

Koje će boje za kosu biti hit ovog proljeća?

Nadolazeća proljetna sezona donosi nam nekoliko potpuno novih i nekoliko povratničkih trendova u bojenju kose koji će vas oduševiti

15 celebrity brineta koje će vas inspirirati za sljedeću frizuru

Sa smeđom kosom izgledate pametno i ta boja kose posebno privlači muškarce, no često se kod opisivanja ove boje spominje pridjev 'dosadna'. Ali popis zanimljivih brineta zapravo je poprilično dug. Mi smo izdvojili samo neke

Devastee

Koliko ulažemo u njegu kose?

Očekivano, Hrvatice najviše troše na proizvode za njegu vlasi, a zbog recesije sve nas više kosu boji kod kuće

Kolorama-drama

Kolorama-drama

Probudite svoju unutrašnju Lady Gagu i Rihannu, ne marite za mišljenja drugih. Unesite u život strastvene i vedre boje, zabavite se!

▲ Povratak na vrh