Osvježavajući zeleni smoothie s maslacem od kikirikija

13.05.2018.

Ovaj sjajni smoothie će vam dati energije za sve što vas čeka u danu

Radi se o receptu s našem omiljenog bloga Deliciously Ella, a u koji ide smrznuta banana što čini ovaj smoothie posebno kremastim i osvježavajućim. Otkrijte recept u nastavku.

Sastojci

1 smrznuta banana

200 ml bademovog mlijeka (ili nekog drugog prema želji)

1 do 2 žlice maslaca od kikirikija

50 g špinata

1 žlica sjemenki ili praha konoplje

Postupak

Bananu ogulite inarežite pa stavite u zamrzivač preko noći. Ujutro je ubacite u blender sa svim ostalim ostalim sastojcima i imate odličan osvježavajući smoothie. Zrele banane koje više nećete jesti uvijek možete narezati i držati u zamrzivaču. Tako ćete ih uvijek imati pri ruci za smoothie.

Piše: N.B.

Foto: Allison Marras on Unsplash

Pročitajte i...

Ovi neočekivani razlozi mogli bi biti uzrok bolova u leđima

Znamo da je bol u leđima globalni zdravstveni problem i najčešći razlog izostanka s posla, ali zbog toga nam nije ništa lakše kad nas ukliješti. Kako to izbjeći?

Sami kod kuće pripremite popularne bagelse. Možete vi to

Donosimo vam sjajan recept za popularna peciva

Detoksikacija nakon Uskrsa

Donosimo vam savjete kako se vratiti u formu nakon Uskrsa

Gastronomsko putovanje u srce Azije

Najveći kontinent oduvijek je privlačio ljude egzotičnom prirodom, bogatom kulturom te kuhinjom koja pršti okusima, bojama i teksturama. Da biste u vrijeme pandemije utažili čežnju i glad za tim dalekim dijelom svijeta, ne morate krenuti na put – dovoljno je zaputiti se do svoje kuhinje

Gastro put oko svijeta uz čovjeka koji je postao chef sa samo 15 godina

Vežite pregače - polijećemo! Naš je 'pilot' ovaj put fantastični Gaz Oakley, popularni veganski chef iz Walesa, koji je u kuharici 'Moja zelena kuhinja' sakupio specijalitete, sastojke i arome iz cijelog svijeta

Moćni patlidžan: 4 fantastična recepta uz koja će vam se činiti da ulazite u kulinarski raj

Iz njegove nutritivne vrijednosti dolaze izvrsna ljekovita svojstva, a iz kuharice “Obilje” slavnog londonskog chefa Yotama Ottolenghija sjajni recepti s ovim povrćem u glavnoj ulozi

▲ Povratak na vrh