Otkriven detaljan apotekarski recept za njegu kože Marilyn Monroe

06.05.2020.

U sklopu izložbe „Pink Jungle:1950s Makeup in America“, njujorški Makeup muzej jedan je dio posvetio slavnoj glumici, otkrivši tajnu njezinog savršenog tena. Mnogi jedva čekaju da lock down završi pa da doznaju što je sve Marilyn prepisao kultni dermatolog Erno Laszlo

Recept s detaljnim uputstvima za njegu kože Marilyn je dobila 17.ožujka 1959., a ni holivudska zvijezda ni njezin omiljeni dermatolog tad nisu mogli ni sanjati da će dotični komadić papir jednog dana postati – muzejski artefakt. Glumica nije imala većih problema s kožom, trebalo joj je nešto što će njezino prirodno sjajno i lijepo lice održavati, pa joj je Laszlo preporučio jednostavnu cjelodnevnu njegu:

Ujutro je prala lice toplom vodom i aktivnim pHelityl sapunom koji bi dobro utrljala u kožu, a onda ga isprala i ručnikom osušila lice. Nakon toga koristila je posebni Laszlov toner koji bi nakon par minuta utapkala maramicom, a onda stavila kremu.

Večernja njega podrazumijevala je njegu uljem koje bi malo držala na licu pa onda isprala i obilno nanijela hidratantnu kremu. No, nije s njom odlazila u krevet, već bi je prije spavanja odstranila kako bi joj koža lica mogla nesmetano disati.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

7 ključnih pravila za njegu lica zimi

Temperature padaju, vjetar šiba… Kako zaštititi kožu u hladnim danima koji slijede?

Behind the scenes: kako se zapravo snimaju scene seksa

Učimo od koreografkinje zaslužne za fantastičnu senzualnost u seriji "Normal People"

Power dressing: kako trendseterice definiraju (i nose) moćnu modu?

Što zapravo znači 'power dressing' novog doba i - kako izgleda? Učimo modne lekcije od trendseterica koje znaju svu moć dobrog stila…

Filmovi koji su obilježili Manola Blahnika

Brigitte Bardot, James Dean i Bette Davis su među glavnim zvijezdama Blahnikovih favorita

6 zlatnih pravila za masažu lica kojih se drži Christy Turlington

Učimo lake i efikasne trikove od celebrity kozmetičarke glavom i bradom

▲ Povratak na vrh