Otkriven detaljan apotekarski recept za njegu kože Marilyn Monroe

06.05.2020.

U sklopu izložbe „Pink Jungle:1950s Makeup in America“, njujorški Makeup muzej jedan je dio posvetio slavnoj glumici, otkrivši tajnu njezinog savršenog tena. Mnogi jedva čekaju da lock down završi pa da doznaju što je sve Marilyn prepisao kultni dermatolog Erno Laszlo

Recept s detaljnim uputstvima za njegu kože Marilyn je dobila 17.ožujka 1959., a ni holivudska zvijezda ni njezin omiljeni dermatolog tad nisu mogli ni sanjati da će dotični komadić papir jednog dana postati – muzejski artefakt. Glumica nije imala većih problema s kožom, trebalo joj je nešto što će njezino prirodno sjajno i lijepo lice održavati, pa joj je Laszlo preporučio jednostavnu cjelodnevnu njegu:

Ujutro je prala lice toplom vodom i aktivnim pHelityl sapunom koji bi dobro utrljala u kožu, a onda ga isprala i ručnikom osušila lice. Nakon toga koristila je posebni Laszlov toner koji bi nakon par minuta utapkala maramicom, a onda stavila kremu.

Večernja njega podrazumijevala je njegu uljem koje bi malo držala na licu pa onda isprala i obilno nanijela hidratantnu kremu. No, nije s njom odlazila u krevet, već bi je prije spavanja odstranila kako bi joj koža lica mogla nesmetano disati.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Power dressing: kako trendseterice definiraju (i nose) moćnu modu?

Što zapravo znači 'power dressing' novog doba i - kako izgleda? Učimo modne lekcije od trendseterica koje znaju svu moć dobrog stila…

Prirodni sastojci koji izbjeljuju zube

Voljeli biste imati blještave bijele zube, a zazirete od skupih stomatoloških intervencija? U vašim kuhinjskim ormarićima zasigurno se krije neki od prirodnih izbjeljivača koji će vam pomoći u toj misiji. 

O tetovažama, njihovoj privlačnosti i implikacijama

Iako kultura tetoviranja nikad nije bila popularnija, recentna istraživanja pokazuju da su tetovaže i dalje razlog stigmatizacije, u doslovnom i prenesenom značenju, čak i među samim “kolegama po inku”

Put do otkrivanja optimalne beauty rutine nikad nije bio lakši

Sanjate o personaliziranim uputama koje će vam otkriti točno koje proizvode morate uvrstiti u svoju beauty rutinu? Stručnjaci iz Farmacije imaju savršeno rješenje za vas.

Filmovi koji su obilježili Manola Blahnika

Brigitte Bardot, James Dean i Bette Davis su među glavnim zvijezdama Blahnikovih favorita

Najseksi video spotovi sa slavnim modelima u glavnoj ulozi

Supermodeli i rock&roll zvijezde imaju dugu povijest međusobnog obožavanja pa ne čudi što su ljepotice s piste često imale glavne uloge u njihovim spotovima. Ovo su najkultniji!

▲ Povratak na vrh