Ponovimo još jednom pravi redoslijed nanošenja skincare proizvoda

04.09.2021.

Kad se radi o njezi kože, maksimalni učinak će proizvodi imati upravo ako ih nanosimo - po redu

Bez obzira slijedite li još uvijek uporno korejski ritual njege kože u 12 koraka ili imate više minimalistički pristup, redoslijed kojim nanosimo proizvode na lice izuzetno je važan i doprinosi boljoj apsorpciji svih onih sastojaka kojima želimo postići blistavost i mladolikost kože.

Čišćenje lica

Njega kože treba započeti čišćenjem lica, a to se osobito odnosi na noćnu njegu. Kako bi se uklonio sav makeup, ali i zagađenje koji mogu začepiti pore i negativno utjecati na našu kožu, stručnjaci danas preporučaju dvostruko čišćenje – prvo čistačem na bazi ulja ili micelarnom vodom, a zatim čistačem na bazi vode koji će prodrijeti dublje u kožu.

Toner

Toner je opcionalan korak, a ovisno o potrebama kože, može se koristiti hidratizirajući, posvjetljujući ili toner koji radi blagi kemijski piling, poput proizvoda na bazi AHA kiselina (s obzirom da mogu iritirati, njih je bolje ne koristiti na dnevnoj bazi).

Krema za područje oko očiju

Kada primijetimo suhu kožu oko očiju, borice ili tamne podočnjake, vrijeme je da počnemo koristiti kremu za područje oko očiju koja odgovara specifičnim potrebama te je nježno utapkati u delikatnu kožu.

Serum

Vrlo važan proizvod koji sadrži aktivne sastojke: obnova oštećene kože, hidratacija, posvjetljivanje, ublažavanje bora… na tržištu postoji mnoštvo različitih seruma, a bitno je pronaći onaj koji će odgovarati našim potrebama i nakon čijeg ćemo korištenja opaziti promjenu nabolje.

Hidratantna krema

Sve osobe koje imaju suhu kožu znaju osjećaj olakšanja kada nanesu hidratantnu kremu, a ukoliko koristite neki aktivni sastojak koji može iritirati kožu, poput retinola, može pomoći kod suhoće i osjetljivosti kože koju neki preparati mogu izazvati.

Zaštitni faktor

Dnevna njega kože završava kremom sa SPF-om (i ne, ne samo ljeti) koja nas štiti od UV zračenja i tako sprečava oštećenja kože, a ovaj je korak osobito važan ukoliko koristite neke od aktivnih sastojaka osjetljivih na sunce poput kemijskih pilinga.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Otkrijte svoju prirodnu ljepotu - uz nove FOREO Farm To Face Sheet maske

Pravo je vrijeme za uživanje u opuštajućim beauty i wellness ritualima i stvaranje spa doživljaja u vlastitom domu

Kako koristiti valjak od žada

Drevno kinesko pomagalo omiljeni je suvremeni alat za njegu kože

Revolucionarna formula za snažniju kožu i mladolikost

Kombinirajući Blue Biotech know-how tehnologiju s našim programom Blue Commitments, Biothermov Blue Beauty pokret stvara veliki odjek s jedinstvenim proizvodima za njegu kože koji su bogati moćnim prirodnim sastojcima.

njega kože lica

Zašto je vitamin C u kozmetici toliko popularan?

Koje su prednosti uvrštavanja vitamina C u njegu kože i na što treba pripaziti

Povratak s ljetovanja pravo je vrijeme za dubinsku njegu kože. Imamo rutinu za vas!

Kad pred kraj ljeta koža počne gubiti boju, pa se krenu otkrivati sve one sitne nesavršenosti koje je brončana boja velikodušno skrivala, postajemo svjesni da je vrijeme za dubinsku njegu

▲ Povratak na vrh