Recenzija čitateljice: La Roche Posay ‘Unifying’ krema

La Roche Posay
30.06.2015.

Karolina Kokot piše o novoj kremi na tržištu

Nedavno je na tržište stigla nova La Roche Posay krema, pod nazivom Unifying. To je blur krema za lice s učinkom optičkog zaglađivanja sa SPF 50. Krema je dostupna u dvije nijanse, moja je u nijansi Rose.

Moram priznati da sam nijansu izabrala napamet, budući da kad sam kupovala ovu kremu nije bilo testera u ljekarni, ne znam da li se to sad promijenilo. Inače nijansa Rose svakako je tamna za nekog sa svjetlijom puti poput moje, budući da s kremom za zaštitu od sunca nije pametno štedjeti. Ne znam da li je druga nijansa svjetlija. Svakako je potrebno prije kupnje isprobati nijansu.

Kremu koristim oko dva mjeseca i moram priznati da još nisam odlučila da li mi se sviđa ili ne jer unatoč dobrim stranama ima i nekoliko nedostataka koje ne mogu zanemariti. Krema obećava blur učinak, odnosno zaglađivanje površine kože. S time se mogu složiti, uistinu nakon nanošenja lice izgleda kao da se stavi puder, ali bez težine i uz visoku zaštitu od sunca. Daje lagano do srednje pokrivanje.

 

La Roche Posay

 

Također, budući da krema ima boju, nema nimalo straha od bijelih tragova. Ali, uvijek ima onaj ali. Taj učinak je kratkotrajan, barem na mojoj mješovitoj do masnoj koži, nakon dva, tri sata u znatnoj količini probija sjaj kože, te bi trebalo kremu skinuti i ponovno nanijeti jer koža ne izgleda lijepo. Također, mogu reći da krema daje ljepši efekt nanesena samostalno, dok se meni u kombinaciji s puderom pokazala ne baš idealnom.

Upravo zato jer brzo sklizne s mješovite kože, jako je loša podloga za puder. Ono što me brine je i činjenica u kojoj mjeri štiti kožu od sunca ukoliko sklizne s lica, a mislim da popravljati zaštitu od sunca svakodnevno svakih 2-3 sata svakako nije praktično kada se koristi make-up. Ovu kremu nikako ne bih preporučila ljudima mješovite do masne kože koji imaju problema sa sjajem kože, pogotovo ne ljeti.

Sve u svemu mene ova krema nije oduševila, za cijenu od oko 140 kn i 40 ml proizvoda smatram da se može naći puno bolja krema za tu funkciju i za mješoviti do masni tip kože stoga je moja ocjena za ovu kremu 3.5. Prvenstveno me muči tamna nijansa i nepostojanost na koži koja ima problema sa sjajem. Međutim, možda bi osobama s drukčijim tipom kože (npr. normalnom) i onima kojima bi nijansa odgovarala krema bila odlična. Svakako ju je prije kupnje potrebno isprobati.

Najveća prednost: visoka zaštita od sunca uz zaglađivanje kože i blago prekrivanje pa može biti zamjena za puder/BB kremu
Najveći nedostatak: slaba postojanost na mješovitoj koži

Pripremila: Karolina Kokot
Fotografije: privatni album

*stav autorice nije i stav redakcije

Pročitajte i...

la roche posay anthelios

Spasite svoju kožu od štetnog djelovanja sunčevih zraka

Sunce može biti naš najbolji prijatelj i naš najgori neprijatelj. Najnovija dermatološka saznanja ukazuju na to, da sunce utječe na našu kožu tokom cijele godine i može uzrokovati starenje kože, pigmentaciju i oštećenje DNK. La Roche-Posay podiže svijest o optimalnoj zaštiti od sunca i pruža učinkovita rješenja za svaki tip kože

Tata u borbi protiv predrasuda: ‘Kći mi je važnija od karijere’

Roditeljstvo iziskuje rad na sebi: kako Marino Manzoni svaki dan postaje bolji i brižniji otac

Kojim preparatima koži možemo vratiti punoću i elastičnost?

La Roche-Posay, vodeći dermokozmetički brend za njegu osjetljive kože, predstavio je dva nova proizvoda unutar Hyalu B5 linije za njegu protiv bora i punoće kože – hidratantnu kremu i njegu za područje oko očiju namijenjenu svim tipovima kože i za sve dobne skupine.

Krema za ruke sad je prijekopotrebna- izabrali smo 10 najboljih

Zbog češćeg pranja ruku koža se ubrzano isušuje

Rihanna obožava ovu kremu za tijelo od samo 12 dolara

Ova odlična krema nalazi se na listi omiljenih proizvoda brojnih poznatih žena

Kako krema zna je li dan ili noć?

Krema ne zna, ali koža zna

▲ Povratak na vrh