Skandinavska ljepota: tradicionalni sastojci za njegu kože

26.08.2019.

Priroda u službi kože

Skandinavija je svjetska laboratorija vrijednih prirodnih sastojaka te ekološki osviještena regija. Stoga lokalni kozmetički brendovi uzimaju iz prirode sve ono najdragocjenije: najčišće organske sastojke bogate mineralima i antioksidansima. Osobitost sjeverne klime omogućuje biljci da akumulira hranjive tvari i vitamine dugo i u velikim količinama.

 

 

Stanovnici Skandinavije posebno cijene njihovu izvornu kozmetičku industriju, zbog čega izgledaju kao da se svako jutro operu ledenom rosom. Otkrili smo koje prirodne sastojske možemo očekivati u kozmetici iz Skandinavije i po čemu svakako vrijedi njome nadopuniti policu u kupaonici.

Sastojci

Smeđe morske alge

Grad Varberg jedan je od ekološki najprihvatljivijih u Europi. Smeđe alge koje se tamo mogu pronaći ostale su kemijski gotovo nepromijenjene u posljednjih nekoliko milijuna godina, a tehnološki razvoj kraja nije utjecao na njih. Zašto su dobre za kožu? Alge imaju svojstva čišćenja, a smeđe povećavaju elastičnost kože. Spirulina mikroalge bogat je izvor proteina, minerala, vitamina i antioksidanata. Stoga ih vole velikodušno dodavati kozmetiku. Tradicionalno se alge uzgajaju na zapadnoj obali Švedske.

 

 

Sol

Kupke sa solju ili morskim algama najstariji su wellness spa tretmani. Koriste se već nekoliko stoljeća za omekšavanje i obnavljanje kože tijela. Sol je posebno bogata mineralnim elementima, ima najveća tonička svojstva: to je zbog niske temperature mora. Morska sol omekšava i čisti kožu. Rijetka, prirodna morska sol minira se u vodama uz zapadnu obalu Švedske, u tjesnac Kattegat: pažljivo je odabrana i prosijana ručno tradicionalnim metodama.

 

 

Ulje konoplje

Konopljino ulje je vrlo korisno kao hranjiva tvar. Sastoji se od masnih kiselina, vlaži kožu, izglađuje bore, normalizira lojne žlijezde. Konoplja se u zemljama Skandinavije uzgaja od davnina – također je najbolji materijal za tkanje užadi u brodogradnji.

Bobice

Ove bobice bogate su kompleksom vitamina C i A koji pozitivno djeluju na kožu. Sve biljke u južnim regijama superiorne su u pogledu učinkovitosti, imaju visok udio antioksidanata, vitaminiziraju kožu i potiču mikrocirkulaciju krvi.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Kako pomladiti kožu uz pomoć lubenice?

Prema Korejcima, lubenica je najbolji proizvod za zdravlje i ljepotu

Kako postići neodoljivu "beach waves" frizuru?

Jednostavna frizura koju jednostavno obožavamo

Aromatizirana voda je ukusan i osvježavajući spas tijekom vrućih ljetnih dana

Unos vode je ključan za zdrav rad organizma i zdravu i sjajnu kožu, a to je posebno važno ljeti

Što je melatonin i zašto je odličan saveznik u borbi protiv starenja?

Sastojak koji se isplati uključiti u dnevnu rutinu njege lica

Uz ovih 10 kultnih ulja koža će vam doslovno blistati!

Pronašli smo najbolje primjerke za ultimativnu njegu lica!

▲ Povratak na vrh