Slijedite pet koraka za pravilnu pripremu kože prije šminkanja, bit će vam zahvalna

03.01.2021.

Pitate li vizažiste u čemu je tajna njihovih blistavih lookova, objasnit će vam važnost onoga što prethodi šminkanju. Sve je u dobroj pripremi!

1. Na lice možete nanijeti najbolje esencije, serume i kreme, ali ako ga prije toga niste temeljito očistili, ništa se od toga neće upiti. Ovisno o tipu kože odaberite primjereno sredstvo za čišćenje lica, bilo ono na bazi ulja ili vode, u formi gela ili pjene. Lice je čisto tek kad vlažnom pamučnom blazinicom, recimo, natopljenom losionom, prijeđete preko lica i ona ostane bijela.

2. Piling odumrlih stanica kože sve češće se naziva eksfolijacijom, čime se želi naglasiti činjenica da je to vrlo nježan proces, a ne agresivni napad na lice. Takav, nježni piling savjetuje se dva do tri puta tjedno. Kao i u slučaju redovitog čišćenja lica, cilj je pospješiti prodiranje aktivnih sastojaka u kožu i izbjeći gomilanje proizvoda na površini.

3. Postoje hranjive i hidratantne maske, ali i one koje funkcioniraju kao piling. Za najbolje rezultate nanosite ih naizmjence dva do tri puta tjedno. Tijekom dana možete dodatno osvježiti kožu prskanjem lica kojom od brojnih termalnih voda u spreju.

4. Prije nanošenja seruma, koji sadrže aktivne sastojke u znatno većoj koncentraciji nego kreme, olakšajte njihovo upijanje. U tome su od velike pomoći esencije, još jedan novitet s Dalekog istoka koji je sve popularniji na Zapadu. Esencije su svojevrsni hibridi između losiona i seruma. Viskoznost im je veća od one losiona, ali manja od seruma pa se lakše upijaju u kožu i pripremaju je za nastavak njege.

View this post on Instagram

The no-makeup makeup look ℅ @kelseymerritt and @hectorsimancas

A post shared by Rose Inc. (@roseinc) on

5. Tek je sad koža lica dobro pripremljena za nanošenje hidratantne kreme. Ako mislite da je to pretjerivanje, podsjećamo na Južnokorejke, kraljice blistave puti koju mogu zahvaliti slojevitom nanošenju njegujućih proizvoda. Prije nego što uopće ‘dođu’ do pudera, prethodno nanesu desetak njegujućih proizvoda. Recimo, nakon hidratantne kreme apliciraju kremu sa zaštitnim faktorom pa tek onda prijeđu na make-up bazu, tekući puder, korektor…

Piše: Mihaela Batinić
Fotografije: Instagram @roseinc

Pročitajte i...

Kako spriječiti znakove stresa na koži

Anti-Stress Treatment iz laboratorija Eisenberg Paris revolucija je u borbi protiv svih znakova stresa na koži

Victoria Beckham napisala pismo budućoj sebi i otkrila zašto je napustila 'Spajsice'

A podijelila je i tajne za uspješan brak i mladoliku kožu

Eucerin® Hyaluron-Filler + Elasticity 3D serum ispunjava bore, smanjuje hiperpigmentaciju i poboljšava elastičnost kože u 2 tjedna

U mladoj koži dermalno tkivo je jako i sadrži velike zalihe kolagena i elastina - oni zajedno pomažu kožu održati čvrstom i glatkom. Starenjem se snižava razina kolagena i elastina čak 1% godišnje. To narušava strukturu dermalnog tkiva, uzrokujući gubitak snage kože. Ona postaje manje čvrsta na dodir, bore se produbljuju, a pjege postaju sve vidljivije. Kako bi se očuvala elastičnost i smanjila hiperpigmentacija, zreloj koži je potrebna posebno formulirana rutina njege.

Beauty tajne: ovo eterično ulje sastavni je dio skincare režima Meghan Markle

Omiljeno rješenje bivše vojvotkinje u borbi protiv akni

10 savjeta stručnjaka za ljetnu njegu svih tipova kose

Kako točno njegovati kosu tijekom ljetnih mjeseci, na što posebno paziti i koja je ultimativna ljetna frizura pitali smo Davorina Purića iz zagrebačkog salona Davor Hair & Soul

▲ Povratak na vrh