Što je bademova kiselina i kako je uključiti u vlastitu rutinu uljepšavanja?

28.04.2018.

Kiseline su trenutno jako popularne kad je u pitanju njega kože, a bademova kiselina je najnoviji trend koji jedva čekamo isprobati

Bademova kiselina je novi popularni sastojak u proizvodima za njegu kože. Ona potiče razvoj kolagena, ali i tonira odnosno pomaže nam riješiti se tamnih mrlja i drugih diskoloracija na koži. Ona nježno djeluje na kožu jer ima poprilično velika molekule zbog čega vrlo sporo i poprilično ravnomjerno pentrira u kožu.

Osim spomenutih dobrobiti, prema istraživanju američkog dermatologa Marka Taylora, bademova kiselina može smanjiti bore kao i ožiljke. ovu su kiselinu u svoje proizvode već uključili nešto manje poznati brendovi kao što su Noreva, Bielenda ili Delia, no uskoro bi je i drugi brendovi mogli uključiti u svoje serume i druge proizvode s targetiranim djelovanjem.

 

Piše: N.B.
Foto: @wethepeoplestyle

Pročitajte i...

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

Autentična ljepota od sada je dostupna i online

Proizvodi koji se pridružuju globalnom pokretu održive potrošnje i proizvodnje te predstavljaju primjer buđenja ekološke svijesti u kozmetičkoj industriji su proizvodi koji stoje iza holističkog projekta pod nazivom Authentic Beauty Concept (ABC)

Otkrijte 5 tajni Audrey Hepburn za bezvremensku ljepotu

Iako se kozmetika tijekom godina mijenjala, neki su savjeti ostali univerzalni

Kada je vrijeme za botoks i druga anti-age pitanja i odgovori

Vi ste pitali, a mi smo doznali odgovore: kada je vrijeme za prvu anti-age kremu, a kad za prvi botoks, koji tip kože sporije stari i koliko novca treba potrošiti da izgledamo mlađe nego što to pokazuje naša osobna iskaznica

▲ Povratak na vrh