Što je bademova kiselina i kako je uključiti u vlastitu rutinu uljepšavanja?

28.04.2018.

Kiseline su trenutno jako popularne kad je u pitanju njega kože, a bademova kiselina je najnoviji trend koji jedva čekamo isprobati

Bademova kiselina je novi popularni sastojak u proizvodima za njegu kože. Ona potiče razvoj kolagena, ali i tonira odnosno pomaže nam riješiti se tamnih mrlja i drugih diskoloracija na koži. Ona nježno djeluje na kožu jer ima poprilično velika molekule zbog čega vrlo sporo i poprilično ravnomjerno pentrira u kožu.

Osim spomenutih dobrobiti, prema istraživanju američkog dermatologa Marka Taylora, bademova kiselina može smanjiti bore kao i ožiljke. ovu su kiselinu u svoje proizvode već uključili nešto manje poznati brendovi kao što su Noreva, Bielenda ili Delia, no uskoro bi je i drugi brendovi mogli uključiti u svoje serume i druge proizvode s targetiranim djelovanjem.

 

Piše: N.B.
Foto: @wethepeoplestyle

Pročitajte i...

Pet besplatnih beauty trikova koje morate znati

Donosimo vam jednostavne trikove koji će olakšati vašu beauty rutinu, a možda ih još niste otkrili

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

Severinina beauty tajna krije se iza branda Tripollar

Postoje oni mali momenti i vrlo važni saveznici koji pomažu kako bi se godine na vrlo učinkovit i elegantan način, jednostavno izbrisale s lica

Kako nositi raznobojne maskare i tuševe

U vremenima kada je maska koja pokriva pola lica neizostavan modni detalj, kako svakodnevni make-up malo „začiniti“ i istaknuti ono što je još vidljivo?

Tri DIY detox kupke za maksimalno opuštanje

Moćno oružje protiv svakodnevnog stresa krije se u vašim kuhinjskim ormarićima

▲ Povratak na vrh