Što nikako ne biste trebali jesti nakon vježbanja?

26.06.2021.

Kofein i slana hrana nikako nisu dobar izbor nakon vježbanja!

Jednako bitno kao i samo vježbanje je i ono što unosite u svoj organizam nakon treninga. Otkrijte koju hranu biste trebali izbjegavati nakon treninga:

Shake prepun šećera

Proteinski shake odličan je način da vratite energiju nakon vježbanja, ali pripazite da ne bude prepun šećera!

Energetske pločice

Ako nemate drugih opcija energetske pločice nisu loš izbor, ali svakako pripazite da ne sadrže nepotrebne šećere ili umjetna sladila.

Slana hrana

Iako vaš organizam nakon vježbanja ima potrebu za slanom hranom zbog gubitka tekućine i kalija, pokušajte ne jesti slanu hranu odmah nakon vježbanja. Banana je odlična zamjena koja će vašem tijelu dati potrebne količine kalija.

Kofein

Iako će vam dati energiju koja vam je potrebno, kofein bi trebali izbjegavati nakon vježbanja  jer dehidrira vaš organizam.

Pržena hrana

Ovo bi barem trebalo biti jasno, pržena hrana prepuna masti najgore je što možete priuštiti svojem tijelu nakon vježbanja!

Piše: A.S.

Foto: Dan Gold on Unsplash

Pročitajte i...

Ovi neočekivani razlozi mogli bi biti uzrok bolova u leđima

Znamo da je bol u leđima globalni zdravstveni problem i najčešći razlog izostanka s posla, ali zbog toga nam nije ništa lakše kad nas ukliješti. Kako to izbjeći?

Najbolji beauty proizvodi: Jeste li spremni s nama podijeliti tajne svojih kozmetičkih torbica?

Svi najbolji beauty proizvodi i trikovi na jednome mjestu jer natječaj magazina Cosmopolitan - Cosmo Beauty Awards 2021. je upravo počeo! Čekamo nestrpljivo vaše glasove...

Kako poboljšati imunitet? Tu su čokolada, češnjak i još pokoji 'adut iz rukava'

Raditi na ojačavanju imunološkog sustava važnije je nego ikad, a poboljšati ga možemo u 5 koraka

Pobijedite tamne mrlje – Uz Eucerin Anti-pigment njegu za ujednačeniju i sjajniju kožu

Rijetki mogu odoljeti uživanju na suncu tijekom ljetnih mjeseci. Odgovorno izlaganje suncu ljudskom organizmu donosi brojne dobrobiti, od stvaranja vitamina D do oslobađanja od stresa i depresije. No, nakon ljetovanja i dugotrajnog izlaganja suncu, na koži se mogu pojaviti neželjene tamne mrlje - hiperpigmentacija

Radi li se o slučajnoj sličnosti ili postoji stvarna veza između izgleda hrane i organa?

Mrkva u presjeku nalikuje na šarenicu, orah na mozak, grah na bubrege, no postoji li povezanost osim vizualne sličnosti?

▲ Povratak na vrh