Što s kosom kada nemate vremena za frizera?

19.10.2020.

Manjak vremena za odlazak frizeru, ali i manjak izlazaka koji bi vas na to natjerali ne bi trebali biti izgovor za frizuru koja je izgubila formu. Donosimo par frizura koje je lako održavati čak i kada ništa ne stižete

Nakon nekoliko kišnih dana, provedenih radeći od kuće u trenirci, čula sam se s prijateljicom preko videopoziva. U razgovoru o tmurnom vremenu i intenzivnim rasporedima, u koji ne znam gdje ugurati frizera, moja je prijateljica konstatirala da je krajnje vrijeme da dogovorim termin, jer moje nekad prpošne kovrče počinju nalikovati, da citiram, „na Roberta Planta“! Gasp!

Odlučna u namjeri da povratim nekadašnji sjaj, volumen i poletnost uvojcima, istražila sam frizure koje zahtijevaju minimalno održavanje i rjeđe odlaske u salon.

Bob/lob

Uvijek moderan bob i nešto duži lob jedne su od najzahvalnijih frizura za sva vremena, zahtijevaju kraće sušenje i dobro pristaju i onima s ravnom kosom kao i onima s kovrčavom.

View this post on Instagram

A post shared by Hailey Baldwin Bieber (@haileybieber) on

Šiške iz 70-ih

Šiške iz 70-ih ili “zavjese” vrlo su praktičan odabir koji lijepo uokviruje lice i čini ga užim, te daje malo razigranosti dužoj kosi. Također, lakše ih je održavati od strogih, ravno odrezanih.

View this post on Instagram

yesterday at the @etam show ‍ @dresscode_pressoffice @antoniobarrosfr

A post shared by MARA LAFONTAN (@maralafontan) on

Duga kosa

Naizgled najjednostavnija frizura, ali kako ne bi izgledala umorno i dosadno, važno je da frizer oblikuje odgovarajuće slojeve. Poigrajte se s ravnom ili valovitom koju možete postići uz pomoć retro viklera ili figara (oprezno s temperaturom!)

View this post on Instagram

Day out. ❤️ What are your Saturday plans?

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) on

View this post on Instagram

My favorite new accessory…

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins) on

Zabavite se ukrasima za kosu

Punđe, visoki repovi, duge pletenice… ukrasite ih ukosnicama, špangicama, maramama ili nakitom za kosu – opcije su neograničene.

View this post on Instagram

At home hair

A post shared by Olivia & Alice (@oliviaandalice) on

Na kraju, važno je naći dobrog frizera kojem vjerujete i koji će vam napraviti dobar rez koji trpi i par mjeseci bez šišanja. Njegujte kosu dobrim regeneratorima i maskama kako biste spriječili raspucale vrhove i budite nježni prema svojoj kosi.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram (alannaarrington, neginmirsalehi, haileybieber, maralafontan, lilyjcollins, oliviaandalice)

Pročitajte i...

Poznati i - šiške!

Uz dolčevite i kape ništa tako slatko ne stoji kao – šiške!

Prenosimo apel za pomoć frizerskoj struci

Uvođenjem niže stope PDV-a frizerskoj industriji, dugoročno se ostvaruju višemilijunske koristi za proračun te veća zaposlenost frizera

Frizura koju trendseterice jednostavno obožavaju

Ako vam je potrebna promjena u životu, ova frizura odličan je odabir!

Znamo što ćete nositi ovog ljeta- školsku pletenicu!

Look koji nas asocira na stroge britanske internate, Gretu Thunberg i naše stare fotografije iz osnovne škole ponovno je in. Influcenerice poput Pernille Teisbaek i Kylie Jenner pletenicu ove sezone nose u baš svim prilikama, od dnevnih šetnji do večernjih izlazaka, jer doista nema praktičnije frizure za ljetne vrućine

Vodič za kosu u izolaciji

Sve što trebate znati o održavanju kose za vrijeme izolacije i budućim trendovima

Poznati zagrebački frizer Davorin Purić ispričao nam je zašto ne bojati kosu doma i koje ćemo trendove htjeti isprobati kad se otvore frizerski saloni

▲ Povratak na vrh