Što s kosom kada nemate vremena za frizera?

12.12.2020.

Manjak vremena za odlazak frizeru, ali i manjak izlazaka koji bi vas na to natjerali ne bi trebali biti izgovor za frizuru koja je izgubila formu. Donosimo par frizura koje je lako održavati čak i kada ništa ne stižete

Nakon nekoliko kišnih dana, provedenih radeći od kuće u trenirci, čula sam se s prijateljicom preko videopoziva. U razgovoru o tmurnom vremenu i intenzivnim rasporedima, u koji ne znam gdje ugurati frizera, moja je prijateljica konstatirala da je krajnje vrijeme da dogovorim termin, jer moje nekad prpošne kovrče počinju nalikovati, da citiram, „na Roberta Planta“! Gasp!

Odlučna u namjeri da povratim nekadašnji sjaj, volumen i poletnost uvojcima, istražila sam frizure koje zahtijevaju minimalno održavanje i rjeđe odlaske u salon.

Bob/lob

Uvijek moderan bob i nešto duži lob jedne su od najzahvalnijih frizura za sva vremena, zahtijevaju kraće sušenje i dobro pristaju i onima s ravnom kosom kao i onima s kovrčavom.

Šiške iz 70-ih

Šiške iz 70-ih ili “zavjese” vrlo su praktičan odabir koji lijepo uokviruje lice i čini ga užim, te daje malo razigranosti dužoj kosi. Također, lakše ih je održavati od strogih, ravno odrezanih.

Duga kosa

Naizgled najjednostavnija frizura, ali kako ne bi izgledala umorno i dosadno, važno je da frizer oblikuje odgovarajuće slojeve. Poigrajte se s ravnom ili valovitom koju možete postići uz pomoć retro viklera ili figara (oprezno s temperaturom!)

Zabavite se ukrasima za kosu

Punđe, visoki repovi, duge pletenice… ukrasite ih ukosnicama, špangicama, maramama ili nakitom za kosu – opcije su neograničene.

Na kraju, važno je naći dobrog frizera kojem vjerujete i koji će vam napraviti dobar rez koji trpi i par mjeseci bez šišanja. Njegujte kosu dobrim regeneratorima i maskama kako biste spriječili raspucale vrhove i budite nježni prema svojoj kosi.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram (neginmirsalehi)

Pročitajte i...

Vraća li se kultna kratka frizura Linde Evangeliste u modu?

Dua Lipa i JLo vraćaju devedesete na naslovnice

Bilo je tu i fudbalerka: Najdramatičnije promjene frizura slavnih u 2020.

Eksperimenti bojama i drastični rezovi: celebovi su pronašli svoju omiljenu razbibrigu za vrijeme boravka kod kuće

Poznati i - šiške!

Uz dolčevite i kape ništa tako slatko ne stoji kao – šiške!

Prenosimo apel za pomoć frizerskoj struci

Uvođenjem niže stope PDV-a frizerskoj industriji, dugoročno se ostvaruju višemilijunske koristi za proračun te veća zaposlenost frizera

Frizura koju trendseterice jednostavno obožavaju

Ako vam je potrebna promjena u životu, ova frizura odličan je odabir!

Znamo što ćete nositi ovog ljeta- školsku pletenicu!

Look koji nas asocira na stroge britanske internate, Gretu Thunberg i naše stare fotografije iz osnovne škole ponovno je in. Influcenerice poput Pernille Teisbaek i Kylie Jenner pletenicu ove sezone nose u baš svim prilikama, od dnevnih šetnji do večernjih izlazaka, jer doista nema praktičnije frizure za ljetne vrućine

▲ Povratak na vrh