Što s kosom kada nemate vremena za frizera?

12.12.2020.

Manjak vremena za odlazak frizeru, ali i manjak izlazaka koji bi vas na to natjerali ne bi trebali biti izgovor za frizuru koja je izgubila formu. Donosimo par frizura koje je lako održavati čak i kada ništa ne stižete

Nakon nekoliko kišnih dana, provedenih radeći od kuće u trenirci, čula sam se s prijateljicom preko videopoziva. U razgovoru o tmurnom vremenu i intenzivnim rasporedima, u koji ne znam gdje ugurati frizera, moja je prijateljica konstatirala da je krajnje vrijeme da dogovorim termin, jer moje nekad prpošne kovrče počinju nalikovati, da citiram, „na Roberta Planta“! Gasp!

Odlučna u namjeri da povratim nekadašnji sjaj, volumen i poletnost uvojcima, istražila sam frizure koje zahtijevaju minimalno održavanje i rjeđe odlaske u salon.

Bob/lob

Uvijek moderan bob i nešto duži lob jedne su od najzahvalnijih frizura za sva vremena, zahtijevaju kraće sušenje i dobro pristaju i onima s ravnom kosom kao i onima s kovrčavom.

Šiške iz 70-ih

Šiške iz 70-ih ili “zavjese” vrlo su praktičan odabir koji lijepo uokviruje lice i čini ga užim, te daje malo razigranosti dužoj kosi. Također, lakše ih je održavati od strogih, ravno odrezanih.

Duga kosa

Naizgled najjednostavnija frizura, ali kako ne bi izgledala umorno i dosadno, važno je da frizer oblikuje odgovarajuće slojeve. Poigrajte se s ravnom ili valovitom koju možete postići uz pomoć retro viklera ili figara (oprezno s temperaturom!)

Zabavite se ukrasima za kosu

Punđe, visoki repovi, duge pletenice… ukrasite ih ukosnicama, špangicama, maramama ili nakitom za kosu – opcije su neograničene.

Na kraju, važno je naći dobrog frizera kojem vjerujete i koji će vam napraviti dobar rez koji trpi i par mjeseci bez šišanja. Njegujte kosu dobrim regeneratorima i maskama kako biste spriječili raspucale vrhove i budite nježni prema svojoj kosi.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram (neginmirsalehi)

Pročitajte i...

12 savjeta za dugu, zdravu kosu

Kako da vaša kosa bude sjajna, bujna i duuuuga

nove frizure

Novi lookovi Selene Gomez i Halle Berry

Jesmo li spremni za ovako drastične promjene imidža?

grey blending

Seksi sijede: Hoćete li prihvatiti trend 'gray blendinga'?

Sav potencijal srebrnog sjaja sijedih vlasi

Ljepota kose počinje iz korijena – tretirajte tjeme pažljivo, kao i kožu lica

Ispucani vrhovi, tanke vlasi i beživotni uvojci loš su materijal za dobru frizuru, ali imamo plan kako ćete regenerirati svoju kosu

Vraća li se kultna kratka frizura Linde Evangeliste u modu?

Dua Lipa i JLo vraćaju devedesete na naslovnice

▲ Povratak na vrh