Teško vam je ustati ujutro? Imamo savjete za vas

21.03.2018.

Rijetko tko se rađa kao jutarnji tip osobe, no sjajno je što svi možemo naučiti kako to postati

Ako često ustajete rano, to vam postaje rutina i svaki dan je sve lakše, međutim, imate li problema s ranim ustajanjem, možda vam tijelo pokušavam nešto reći. Zato vam donosimo nekoliko savjeta koje možete probati prije nego se etiketirate kao “nisam jutarnja osoba”.

Hidratizacija

Nedostatak vode u vašem tijelu može biti početak mnogih problema, a jedan od njih je i ranojutarnje buđenje. Razmislite koliko ste vode jučer popili, Možete li se sjetiti je li to bilo više od tri čaše vode? Ako je toliko ili manje, to ukazuje na problem. U mozgu će vam se preko noći smanjiti količina krvi, a time i kisika što otežava buđenje. Probajte popiti dvije litre vode dnevno i vidjet ćete da vam neće biti potrebno pet alarma kako biste ustali na vrijeme.

Vježbajte

Kao i s vodom, nije nekakvo novo otkriće da vježbanje pomaže kod puno toga pa tako i s buđenjem. Kad pravilno potrošite svoju energiju, otići ćete ranije leći, a onda i lakše ranije ustati. Ako nemate vremena ni snage za teretanu, započnite sa sitnim promjenama pa za početak hodajte.

Slušajte svoje tijelo

Tijelo nam svakodnevno šalje brojne poruke, ali ih obično ignoriramo. Glavobolje, bol u leđima, problemi s koncentracijom su znakovi da tijelu treba pomoć. Ovo su obično znakovi da se odmorite. Naspavajte se! Brinite o sebi jer samo zdravi i puni energije moći ćete obavljati ono što trebate.

Piše: A.D.
Foto: @jeannedamas

Pročitajte i...

Ovo su četiri vježbe koje biste prema Harvardovoj studiji trebali ponavljati svaki dan

Vježbe koje će usporiti proces starenja i poboljšati generalno zdravlje

Frizura koju trendseterice jednostavno obožavaju

Ako vam je potrebna promjena u životu, ova frizura odličan je odabir!

Koliki je zapravo rok trajanja šminke?

Kladimo se da ste svoju maskaru trebali već odavno zamijeniti....

Ovi neočekivani razlozi mogli bi biti uzrok bolova u leđima

Znamo da je bol u leđima globalni zdravstveni problem i najčešći razlog izostanka s posla, ali zbog toga nam nije ništa lakše kad nas ukliješti. Kako to izbjeći?

Kako postići neodoljivu "beach waves" frizuru?

Jednostavna frizura koju jednostavno obožavamo

▲ Povratak na vrh