‘Brze’ glamurozne frizure

Brze kovrče
24.12.2013.

Kako osvježiti frizuru kovrčama i seksi uvojcima, a da pritom ne izgubite mnogo vremena i živaca?

Sanjate o bujnim kovrčama i glamuroznim uvojcima? Britanski frizer Darren Ambrose otkriva kako postići lepršave chic frizure  uz pomoć jeftinih i jednostavnih pomagala.

Kovrče uz pomoć sušila

Vlažnu kosu učvrstite kopčom na tjemenu da vam ne smeta dok oko četke uvijate pramenove na donjem dijelu glave. Ako vam oko ušiju ostanu viriti pramenovi, i njih pričvrste na tjemenu.

Počnite uvijati pramen po pramen na potiljku. Kad završite, oslobodite nekoliko sljedećih pramenova pa ih nastavite uvijati dok ne uvijete svu kosu.

Čak i ako imate tanku kosu, uz male pramenove postići ćete naglašenije i manje kovrče. Uvijanjem većih pramenova dobit ćete krupnije i lepršavije uvojke.

Nemojte uvijati pramenove do samog korijena kose, kako bi kovrče imale ljepši, prirodniji pad.

 Uvojci uz pomoć pegle

Ponovno podijelite kosu na pramenove (veći dio kose učvrstite na vrhu glave kao u prethodnom primjeru). Svaki pramen uvijte oko zagrijane pegle. Pramenove uvijajte od lica prema stražnjem dijelu glave. Kad peglom dođete do vrha pramena, zadržite je trenutak-dva da se kosa učvrsti.

 Kovrče à la afro uz pomoć uvijača

Uz vruće uvijače najbrže ćete postići željeni rezultat. Izbjegavajte metalne uvijače jer će oštetite kosu. Veliki plastični i spužvasti uvijači neće oštetiti strukturu vlasi, ali kovrčama će trebati nešto duže da se ‘prime’.

Za vlasnice tanke i meke kose najbolji su veliki plastični uvijači jer je neće zapetljati. Što je manji promjer uvijača, kovrče će biti sitnije i naglašenije, dok će veliki rezultirati voluminoznim uvojcima.

© Cover Media, Imaxtree.com

Pročitajte i...

Ima li nešto u no-shampoo trendu?

To 'poo or not to 'poo?

Vodič za kosu u izolaciji

Sve što trebate znati o održavanju kose za vrijeme izolacije i budućim trendovima

Poznati zagrebački frizer Davorin Purić ispričao nam je zašto ne bojati kosu doma i koje ćemo trendove htjeti isprobati kad se otvore frizerski saloni

Hairstyling majstorica Ivana Rimac o pravilnoj njezi kose

Vlasnica salona Ivys podijelila je male tajne zanata

Novi hot frizerski salon poznate modne hair stilistice

Fabula de Forma Katice Topčić izgleda famozno

▲ Povratak na vrh