Kako do ‘ispeglane’ i zdrave kose?

Ispeglana kosa
30.10.2013.

Frizerski stručnjaci otkrivaju svoje trikove i najavljuju novu tehniku ravnanja, Momoko!

“Ako ‘peglanjem’ želite postići ravnu kosu, prethodno je morate osušiti na odgovarajući način. ‘Pegla’ se koristi na samom kraju, za usavršavanje frizure, a ne za njeno ubrzano ravnanje. Ona služi samo za zaglađivanje neposlušnih vlasi. U protivnom, oštetit ćete ih pretjeranim izlaganjem toplini“, otkriva londonski frizer slavnih Luke Benson.

Kako ravnanje ne bi oštetilo kosu, neobično je važno da prije sušenja nanesete proizvod za termalnu zaštitu. “Pažljivo i polako posušite kosu pa tek onda upotrijebite ‘peglu’. Koristite je od sredine dužine kose prema vrhovima kako biste zadržali volumen dobiven feniranjem“, objašnjava Luke.

Nemate vremena za svakodnevno ravnanje, a želite ‘ispeglanu’ frizuru? Ken Picton, još jedan londonski frizer slavnih, obožavatelj je nove tehnike ravnanja Momoko (japanski naziv za ‘djevojku’) koja će od idućeg mjeseca biti dostupna u britanskim frizerskim salonima.

“Tehnikom Momoko mogu se postići dva looka. Besprijekorno ravna kosa ili Poker Straight i nešto razigraniji look Natural Straight. Za razliku od brazilskog feniranja, ova tehnika ima trajne rezultate, što znači da se kasnije morate brinuti samo o vrhovima.“

Sve dok Momoko ne stigne u naše frizerske salone, možemo se samo nadati da je toliko uspješna koliko je britanski frizer hvali.

Picton dodaje da je tajna uspjeha tehnike Momoko u dobroj pripremi, a podrazumijeva hranjivi tretman na bazi proteina koji se nanosi na mokru kosu. “Time se proteini apsorbiraju u samu srž vlasi. Kosa se ne kovrča i ostaje zdrava jer je više ne morate svakodnevno ‘peglati’.“

© Cover Media, Imaxtree.com

Pročitajte i...

grey blending

Seksi sijede: Hoćete li prihvatiti trend 'gray blendinga'?

Sav potencijal srebrnog sjaja sijedih vlasi

Autentična ljepota od sada je dostupna i online

Proizvodi koji se pridružuju globalnom pokretu održive potrošnje i proizvodnje te predstavljaju primjer buđenja ekološke svijesti u kozmetičkoj industriji su proizvodi koji stoje iza holističkog projekta pod nazivom Authentic Beauty Concept (ABC)

Ljepota kose počinje iz korijena – tretirajte tjeme pažljivo, kao i kožu lica

Ispucani vrhovi, tanke vlasi i beživotni uvojci loš su materijal za dobru frizuru, ali imamo plan kako ćete regenerirati svoju kosu

Uz ove savjete recite bye bye ispucalim vrhovima

S ovim trikovima bit ćete korak bliže dugoj i njegovanoj kosi

Ljepota nadahnuta jeseni

Josey Hair x Beauty salon i Authentic Beauty Concept, premium brend za profesionalnu njegu kose, osluškuju želju moderne žene da se vrati prirodnom izgledu. Njegovana, zdrava, sjajna kosa obasjana nježnim jesenskim suncem tako je u prvom planu, dok nenametljivo, mekim kovrčama uokviruje lice osjenčano toplim tonovima. Nadahnut čistom, prirodnom energijom ovaj je jesenski look nosiv u svim prilikama, tijekom dana ili večeri. Jednostavno, zdravo i prirodno je trend u kojem moderna žena pronalazi ljepotu, sreću i mir.

Što povezuje pet regionalno uspješnih, a različitih muškaraca?

Vrhunski rezultati, unatoč stresu, umoru, izloženosti vanjskim faktorima i improvizacija. Kada je u pitanju njega protiv prhuti #kosabiraDercos.

▲ Povratak na vrh