Kako rekreirati eyeliner Beth Harmon?

16.11.2020.

Je li savršeno jednostavan makeup iz Netflixove hit serije jednostavno izvesti?

Serija “Damin Gambit” već je nekoliko tjedana hit na Netflixu, a glumica Anya Taylor-Joy na malim je ekranima utjelovila nenametljivu eleganciju i chic. Za to je, osim kostimografkinje Gabriele Binder, zaslužan i kreator makeupa i frizura Daniel Parker.

Kako bi što realističnije dočarao imidž 1950-ih i 60-ih, istraživao je lookove žena i djevojčica u knjigama i časopisima iz tog razdoblja, pretražujući arhive njujorških knjižnica. No osim mode tog vremena, šminkom i frizurama pokušao je prikazati i razvoj samog lika protagonistkinje.

Od blijede djevojčice s kratkim šiškama, Beth se polako pretvara u damu čija ženstvena energija izaziva poštovanje. Decentan tuš na očima precizan je poput njezinih šahovskih poteza i naglašava njen netremičan i prodoran pogled. S vremenom, kako bi ukazao na njezinu zrelost, ali i povezanost s posvojiteljicom Almom, u njezin je look dodao i ruž kakav nosi Alma.

Muza za makeup i frizure (tj. perike) bila je glumica Natalie Wood, no jedan od najzapaženijih lookova je onaj u trenutku Bethine psihičke rastrojenosti, kad oponaša pjevačicu benda Shocking Blue u spotu “I’m Your Venus”. Eyeliner nanesen ispod donjih trepavica čini oči mnogo većima i izražajnijima i nanesen je toliko precizno, kako mnogima ne bi uspjelo ni u momentu najveće sabranosti.

I kako onda postići takav precizan potez tušem kao što ga nosi protagonistica? Odgovor je isti kao i u svakom sportu, uključujući i šah – vježbom, vježbom, vježbom.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

dakota johnson

Stiže još jedna kostimirana drama, s Dakotom Johnson u naslovnoj ulozi

Prijeti li nam 'overload' kostimiranog sadržaja na ekranima?

tinktura

Veseli nas ova beauty priča iz Hrvatske: Kreativni tim Tinktura osmislio je besramno dobar makeup!

Kolekcija šminke Tinktura sve je što vam treba u kozmetičkoj torbici

Kako ruž zadržati na usnicama dok nosimo masku

"Novo normalno" izazov je na svim poljima, uključujući i makeup.

Otkrijte zašto je vrhunska francuska DermEden njega sastavni dio skincare rutine žena diljem svijeta

Dermokozmetička linija proizvoda ima bestseller koji mahom nestaje s polica!

▲ Povratak na vrh