Obnova kose za mjesec dana?

H&M bbt F13
11.11.2013.

Zaista je moguće, samo slijedite upute i za četiri tjedna vidno će se poboljšati kvaliteta vaših napaćenih vlasi sklonih ispadanju

Za početak, koncentrirajte se na poticanje rasta nove kose. ‘Stara’ će se obnavljati usput. Vrlo brzo i vi i vaša okolina primijetit će drastičnu razliku.

 

Prehrana. Folikuli vlasi trebaju energiju za rast, koje im ponestane već četiri sata nakon obroka. Eto još jednog razloga da se riješite loše navike komprimiranja svih dnevnih obroka u jedan, najviše dva, dok su idealna tri. Tijekom dana jedite zdrave grickalice na bazi složenih ugljikohidrata, poput badema i sušenog voća, kako biste održali istu razinu energije u folikulima.

Ako znamo da kosu najvećim dijelom čini bjelančevina keratin, godilo bi joj da u prehranu uvrstite piletinu, ribu, leću, jogurt i svinjsko meso.

Opuštanje. Lako je reći da bismo se trebali naučiti kontrolirati u stresnim situacijama, ali kome to zaista uspjeva? Nažalost, kad je organizam stalno izložen stresu, radi ekonomizacije i boljeg funkcioniranja energiju automatski preusmjerava iz perifernih dijelova, poput vlasišta.

Jeste li znali da se u kosi se nalaze najbrže rastuće stanice u organizmu, koje troše mnogo energije? Zato je ona jedan od prvih ‘sporednih sustava’ koji nastradaju u stresnim razdobljima.

Ispadanje kose mogu prouzročiti razni, vrlo složeni faktori. Budući da je kosa zbog matičnih stanica jedini organ koji se može ciklički obnavljati cijeli život, Vichy je kreirao njegu Dercos Neogenic. Patentirana molekula Stemoxydine ubrzava djelovanje matičnih stanica koje su izvor rasta novih vlasi.

Šišanje. Ako žarko želite dugu kosu, prestanite skraćivati vrhove svakih šest tjedana. Činite to samo kad je prijeko potrebno, da se riješite ispucalih i neurednih vrhova.

Vježbanje potiče cirkulaciju posvuda, pa i u vlasištu, čime se osigurava bolja opskrba folikula vlasi kisikom i hranjivim tvarima.

Različiti pristupi njezi kose. Postoji velika razlika među navikama stanovnika Starog i Novog kontinenta u njezi kose. Amerikancima je normalno da je peru svaki dan. Englezi to čine svaki drugi, a ostatak Europe svaki treći-četvrti dan. U kojem se ‘opisu’ prepoznajete?

Tekst: Mihaela Batinić
Foto: Imaxtree.com, press

Pročitajte i...

grey blending

Seksi sijede: Hoćete li prihvatiti trend 'gray blendinga'?

Sav potencijal srebrnog sjaja sijedih vlasi

Autentična ljepota od sada je dostupna i online

Proizvodi koji se pridružuju globalnom pokretu održive potrošnje i proizvodnje te predstavljaju primjer buđenja ekološke svijesti u kozmetičkoj industriji su proizvodi koji stoje iza holističkog projekta pod nazivom Authentic Beauty Concept (ABC)

Ljepota kose počinje iz korijena – tretirajte tjeme pažljivo, kao i kožu lica

Ispucani vrhovi, tanke vlasi i beživotni uvojci loš su materijal za dobru frizuru, ali imamo plan kako ćete regenerirati svoju kosu

Uz ove savjete recite bye bye ispucalim vrhovima

S ovim trikovima bit ćete korak bliže dugoj i njegovanoj kosi

Ljepota nadahnuta jeseni

Josey Hair x Beauty salon i Authentic Beauty Concept, premium brend za profesionalnu njegu kose, osluškuju želju moderne žene da se vrati prirodnom izgledu. Njegovana, zdrava, sjajna kosa obasjana nježnim jesenskim suncem tako je u prvom planu, dok nenametljivo, mekim kovrčama uokviruje lice osjenčano toplim tonovima. Nadahnut čistom, prirodnom energijom ovaj je jesenski look nosiv u svim prilikama, tijekom dana ili večeri. Jednostavno, zdravo i prirodno je trend u kojem moderna žena pronalazi ljepotu, sreću i mir.

Što povezuje pet regionalno uspješnih, a različitih muškaraca?

Vrhunski rezultati, unatoč stresu, umoru, izloženosti vanjskim faktorima i improvizacija. Kada je u pitanju njega protiv prhuti #kosabiraDercos.

▲ Povratak na vrh