Osnovne lekcije odlične beauty rutine

Beauty mix
14.06.2015.

Griješite li ako nanosite kremu za samotamnjenje prije kreme za sunčanje ili ako miješate kremu za sunčanjem s onom za pomlađivanje?

Hidratantna krema + sredstvo za samotamnjenje = savršena preplanulost?

Ne, mnogo je bolje nanijeti sredstvo za samotamnjenje na čistu kožu. Imate li problema sa suhom kožom, namažiti je kremom dan prije tretmana samotamnjenja.

Nanošenje hidratantne kreme prije samog tretmana savjetuje se samo ako ne želite da vam koža jako potamni, nego da poprimi laganu zlaćanu patinu. Što je koža više hidratirana, slabije će potamniti.

Krema za sunčanje + anti-age krema = potpuno zaštićena koža?

Loša ideja! Iako u dobro namjeri, svome licu nećete učiniti uslugu jer postoji mogućnost da anti-age krema oslabi zaštitno djelovanje kreme za sunčanje, još je gore ako ih zajedno pomiješate na dlanu ruke pa tek onda nanesete.

Želite li povećati zaštitni faktor u svojoj anti-age kremi, prvo nanesite serum, najbolja zaštita od bora nastalih djelovanjem sunčevih zraka. Zatim anti-age kremu pa kremu sa zaštitnim faktorom, tako to rade i Južnokoreanke (s tim da one na lice u prosjeku nanesu još toliko njegujućih proizvoda).

Serum na bazi vitamina C + krema na bazi retinola = supersjajna koža?

Netočno. Ako se radi se preparatu na bazi vitamina C u formi pudera, koji se u posljednji tren mora umiješati u losion, tada njegov pH lagano poraste i postane kiseo. Ako se takav serum nanese na kožu neposredno nakon kreme na bazi retinola, neizbježno će doći do upalne reakcije.

Nešto „sigurnije“ rješenje jamči izbor klasičnog seruma (s inkapsuliranim vitaminom C), koji će produljiti proces oslobađanja retinola iz kreme. Kako biste doznali hoćete li reagirati na ovu „mješavinu“, testirajte je nanošenjem na zapešće ili iza uha. Čak i lagana iritacija dokaz je da došlo do upale.

Tekst: Mihaela Batinić
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Naša koža je veliki emotivac

Sigurno ste primijetili da se intenzivna i promjenjiva raspoloženja odražavaju na epidermi, što su fenomeni koje istražuju psihodermatologija i neurokozmetika

Pripremite kožu za sunce s dva nova proizvoda koji je štite, njeguju i - štede vaše vrijeme

Olival Professional predstavlja dva nova SPF proizvoda koja možete koristiti svih 365 dana u godini

foreo

Ove godine za Majčin dan svojoj mami poklonite dar – vremena

Premda ne možemo vratiti vrijeme i reći svojim majkama da idu mirno na spavanje jer će sve biti ok, ovim poklonima možemo poništiti učinak besanih noći i dana ispunjenih brigom

eucerin

Eucerin AtopiControl pruža učinkovitu njegu od prvog dana

Koža je naš najveći organ i najuočljiviji pokazatelj zdravlja. Stanje naše kože utječe na naše mišljenje o sebi i na dojam drugih ljudi o nama. Zato problemi s kožom osim fizičkih simptoma često izazivaju i psihičke simptome, a roditeljima je posebno teško kada njihovo dijete pokazuje simptome istog stanja kože.

Nova formula Lancôme kreme za područje oko očiju štiti od onečišćenja i posvjetljuje tamne krugove

U današnjem svijetu kada je nošenje maske postalo neizbježan dio naše svakodnevne rutine, kao vidljivi dio lica, naše oči dolaze do posebnog izražaja. Dio lica koji iskazuje našu snagu i emocije, također je nježan i osjetljiv.

foreo bear

Sada i vaša koža lica može imati fitness rutinu kako bi ostala čvrsta i zategnuta

Kao i našem tijelu i koži lica je potrebno vježbanje kako bi bila u formi. Srećom, ono ne iziskuje niti skupe tretmane ni puno uloženog vremena, već samo jedan minijaturan pametni uređaj...

▲ Povratak na vrh