Preplanule noge usred zime

Samotamnjenje
26.12.2013.

Guru za samotamnjenje Rebecca Goodyear otkriva kako kreirati seksi brončani put s osjećajem za mjeru

Znamo da šljokičasta haljina bolje pristaje na preplanulu put nego na zimsku bjelinu. Pritom budite pažljivi jer pretjerivanje s ‘prekvarcanim’ izgledom umjetnog tena najčešće rezultira neukusnim, a ne seksi lookom.

„Sve nam stoji bolje kad imamo lagano preplanulu put, a moj savjet je da umjesto teških kemijskih preparata upotrijebite prirodne preparate za tamnjenje“, savjetuje britanska stručnjakinja za prirodnu kozmetiku Rebecca Goodyear.

„Prirodni proizvodi postižu suptilniju boju, a njihov aktivni sastojak dihidroksiaceton (DHA ili gliceron) dobiva se iz šećerne trske i zadržava se samo na površinskom sloju kože.“

Još jedna prednost prirodnih proizvoda za samotamnjenje jest da su nježniji i bogati hranjivim tvarima koja održavaju prirodnu vlažnost kože.

„Tijekom zime ionako nam treba dodatna hidratacija pa su odličan izbor prirodni preparati za samotamnjenje koji imaju umirujuće i hranjivo djelovanje sa sastojcima poput kamilice, aloa vere i ulja avokada“, kaže Rebecca.

(MN) Na što morate paziti tijekom samotamnjenja?

Nemojte se depilirati voskom niti brijati isti dan kada nanosite preparat za tamnjenje. Voskanje se savjetuje najmanje 48 sati prije, a brijanje 24 sata prije samotamnjenja.

Prije samotamnjenja izvršite piling kože kako bi se brončana boja ravnomjerno rasporedila i djelovala prirodno. Izbjegavajte pilinge na bazi ulja jer će onemogućiti upijanje proizvoda za tamnjenje.

Nećete pogriješiti ako piling izvršite uz pomoć prirodnog sapuna i grublje spužve kojom ćete istrljati kožu tijela. Zatim se otuširajte mlakom vodom (izbjegavajte prevruću jer ona proširuje pore) i temeljito isperite sav sapun.

Prije nanošenja proizvoda za samotamnjenje potpuno posušite kožu kako biste preparat mogli nanijeti što ravnomjernije.

© Cover Media, Imaxtree.com

Pročitajte i...

10 genijalnih ulja za brončani sjaj kože

Osunčani izgled u svega nekoliko sekundi!

20 odličnih proizvoda za samotamnjenje

Ovog ljeta postajemo brončane kraljice!

14 najboljih proizvoda za samotamnjenje

Otkrijte proizvode koji će vašoj koži dati prirodan ljetni sjaj i dojam preplanulosti

Top 10 najboljih proizvoda za samotamnjenje

Uz odgovarajuće proizvode za samotamnjenje moguće je potamniti kožu bez sunčevih zraka i zadržati preplanuli ten tijekom zimskih mjeseci

Očuvajte preplanulost

Očuvajte preplanulost

Donosimo vam četiri savjeta za zadržavanje tamnog ljetnog tena

▲ Povratak na vrh