Savjeti za prirodnu ljepotu Adut Akech

06.06.2020.

Zlatna beauty pravila slavne manekenke

Australsko-sudanska manekenka danas je jedna od najpoznatijih lica modnog univerzuma, koja je svojem impresivnom portfoliju nedavno dodala i mjesto zaštitnog lica Maison Valentino! «Najveća je stvar za mene mogućnost da predstavljam žene tamne kože i women of color te im pokažem da su prekrasne,» kaže Adut Akech američkom ELLE magazinu. Ambasadorica inkluzivnosti u modnom svijetu, aktivistkinja i fashion zvijezda, Akech je nevjerojatna žena čiju bismo baršunastu ljepotu mogli gledati unedogled, no što je njezina filozofija ljepote i koje su tajne njezina prekrasnog izgleda?View this post on Instagram

Look mama my face is everywhere!!! I remember when I first started traveling overseas for modeling. I remember going through duty free at the airports and seeing all these amazing fragrance advertisements for big brands and I remember saying to myself “I wish that will be me one day” but in the back of my mind I never thought it would happen. And now look today I get see my face big on screens at every airport around the world. My face is big on billboards, bus stations, my face is appearing on YouTube and tv ads all around the world. I pinch myself everyday that I made this wish come true by pure self belief, hard work, dedication and not giving up. This fragrance is one of my biggest and most proudest achievement and I’m forever so thankful to my Valentino family for this opportunity My new @maisonvalentino Born In Roma fragrance is out now everywhere around the world go pick it up at your local perfume store I promise you’ll love it!!

A post shared by Adut Akech Bior (@adutakech) on

Ljepota je iznutra

Ljepota nije ono što je izvana, nego ono što se događa iznutra. Možeš izvana biti najljepšlja djevojka, ali ako imaš ružan karakter i ružan stav, to te automatski čini ružnom. Žao mi je. Za mene je danas ljepota izraziti se i biti upravo ono što jesam, raditi ono što čini da se osjećam lijepo i ne brinuti što će itko o tome misliti.

Ljepota je želja, a ne potreba

Ljepota je biše stvar želje nego potrebe – to sada razumijem bolje nego ikada. Također, manje je više. Ne trebaš nositi makeup svaki dan. Kad si mlađa i na tebe utječu drugi ljudi, misliš da bi trebala izgledati na određen način ili imati savršenu kožu ili lice prekriveno šminkom. Ali što više rasteš, dođeš k sebi i otkriješ što najbolje odgovara tvojoj koži, a što ne.View this post on Instagram

16yr baby Adut not a lot changed % Adut

A post shared by Adut Akech Bior (@adutakech) on

Ultimativni beauty savjet?

Piti vodu i ne gurati nos u tuđe poslove. Ne, ali zaista, moja je koža osjetljiva, a modeling sigurno ne pomaže. Od različitom makeupa i svih ovih kemikalija i sve što nam svaki dan ulazi u pore, jedini mi je cilj sačuvati kožu. Naučila sam slušati svoje tijelo i um pa uzmem pauzu kad mi je potrebna. Volim vježbati kad sam pod stresom ili kad sam iscrpljena. Znam da zvuči suludo vježbati kad sam iscrpljena, ali to mi pomaže da se mentalno osjećam dobro. Volim puno raditi kardio. Volim trčati, volim pisati. Samo kažem agentima da trebam pauzu i uzmem slobodan tjedan. Onda, kad se osjećam bolje, vraćam se poslu!

Piše: A.F.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Kako postići neodoljivu "beach waves" frizuru?

Jednostavna frizura koju jednostavno obožavamo

Aromatizirana voda je ukusan i osvježavajući spas tijekom vrućih ljetnih dana

Unos vode je ključan za zdrav rad organizma i zdravu i sjajnu kožu, a to je posebno važno ljeti

Što je melatonin i zašto je odličan saveznik u borbi protiv starenja?

Sastojak koji se isplati uključiti u dnevnu rutinu njege lica

Uz ovih 10 kultnih ulja koža će vam doslovno blistati!

Pronašli smo najbolje primjerke za ultimativnu njegu lica!

Kako prestati dodirivati lice

Trikovi koji će vam pomoći da što manje dodirujete lice

Vrijeme je da se otarasimo ove loše navike

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

▲ Povratak na vrh