Slavni frizeri slavnih

Niche Hairstyle Brands
20.10.2013.

Kako izgledaju holivudske zvijezde bez frizure znaju samo njihovi frizeri. Upoznajte njih i njihove eponimske niche brendove

Slavni frizeri slavnih često su i najbolji prijatelji celeba. Svakom svojom pojavom na crvenom tepihu ili naslovnici najpoznatije holivudske glave, htjele-ne htjele, ‘reklamiraju’ svoje frizere. To je samo jedan od razloga zašto za slobodan termin u njihovim salonima u New Yorku, Miamiju i Los Angelesu postoje poduge liste čekanja.

U međuvremenu, i sami majstori četke postali su zvijezde, baš kao i njihovi eponimski brendovi za njegu i oblikovanje kose. Kad ih proučite, možda odlučite nabaviti Oribeov šampon, suho ulje Philipe B. ili lak za kosu Sergea Normanta. Svi su dostupni online.

Serge Normant

Serge Normant Meta Luxe Hair Spray i Meta Sheer Dry Oil

Serge Normant Meta Luxe Hair Spray i Meta Sheer Dry Oil

Tko zna kako bi zapravo izgledale Julia Roberts, Sarah Jessica Parker ili Blake Lively da im se o stanju na glavi ne brine majstor volumena Serge.

Trenutačno najtraženiji američki frizer, kojeg od milja zovemo Serjoža, smatra da je zdrava kosa jedina tajna glamurozne frizure. Kaže, ako trebate više od dva-tri proizvoda za njeno oblikovanje, sigurno koristite pogrešne pjene i lakove.

Osim po laku Meta Luxe Hair Spray i ostalim proizvodima iz linije za oblikovanje, Serjoža se proslavio njegujućim uljem, Serge Normant Meta Sheer Dry Oil.

Philip B.

Philip B. Rejuvenating Oil Treatment i Russian Amber Imperial Shampoo

Philip B. Rejuvenating Oil Treatment i Russian Amber Imperial Shampoo

“Nije stvar u mojoj vještini, nego u proizvodima”, tvrdi markantni losanđeleski frizer, jedan od pionira na području prirodne njege vlasi i vlasišta.

Davno prije nego što je ulje postalo megatrend u njezi kose, anticipirao ga je 1991., lansiravši svoj pomlađujući uljni tretman.

Njegujući tretman u četiri koraka iz linije Philip B. časopis Forbes proglasio je vrijednim svakog novčića. Koliko u tome ima istine najrječitije ilustiraju frizure Sandre Bullock, Charlize Theron, Halle Berry…

Njegov najpoznatiji proizvod je pomlađujuće ulje Philip B. Rejuvenating Oil Treatment, a sve je popularniji i šampon iz linije sugestivnog naziva, Russian Amber Imperial Shampoo.

Oribe

Oribe Après Beach Wave and Shine Spray i Beautiful Colour Shampoo

Oribe Après Beach Wave and Shine Spray i Beautiful Colour Shampoo

Američki Kubanac Oribe Canales iza sebe ima 40 godina dugu karijeru. Taj naočiti predstavnik starije garde celebrity frizera 80-ih je surađivao i prijateljevao s Giannijem Versaceom.

S fotografskim imenima kalibra jednog Stevena Meisela, Helmuta Newtona, Irvinga Penna i Richarda Avedona ‘radio je o glavama’ supermodela Christie T., Nadje A. i Stephanie S.

Relativno nedavno, prije pet godina pokrenuo je epominsku liniju za njegu i oblikovanje kose. Njegovi bestseleri su lak za naglašavanje sjaja i kreiranje ‘morskih’ kovrča, Oribe Après Beach Wave and Shine Spray, i šampon za njegu obojene kose, Beautiful Colour Shampoo.

U posljednje vrijeme surađuje s fotografom Marijom Testinom i kreira lookove za kampanje modnih brendova.

Želite li vidjeti Oribea ‘u akciji’, svakako posjetite stranicu njegova salona Miami South Beach Hair Salon.

Tekst: Mihaela Batinić
Foto: sergenormant.com, @OribeCanales, philipb.com

Pročitajte i...

Povodom Angelininog 45. rođendana prisjećamo se njezinih najboljih red carpet lookova

Uvijek elegantna Angelina Jolie već gotovo 3 desetljeća oduševljava svojim red carpet izdanjima

Celebi s bizarnim hobijima

Svi smo čitali o kolekciji noževa Angeline Jolie, no jeste li znali da se Johnny Depp igra s Barbikama, Orlando Bloom skuplja Lego građevine a Paris Hilton hvata žabe po svom imanju.

Otkako je interneta i lažnih profila na Facebooku, body shaming doživljava procvat. No ove slavne žene uzvratile su udarac...

Predebela si, premršava si, predlakava si, imaš preravnu stražnjicu, nemaš grudi, a odnedavna ovom popisu možemo dodati i „pretrudna si“ (ako ste gledali „Nedjeljom u dva“, znate o čemu govorimo)... posramljivanju žena zbog izgleda tijela kao da nema kraja, ali ove su se dame sjajno obračunale sa svojim kritičarima

Milenijalci ovisni o igli estetskog kirurga

Nije samo generacija 40+ zabrinuta što zbog karantene ne može u posjet svom estetskom kirurgu.  Inspirirani društvenim mrežama i odlučni oko ideje da su prirodni izgled i retorika "manje je više" precijenjeni, milenijalci se sve masovnije okreću novim kodovima fizičkog izgleda à la carte. Rezultat? Prošle su godine prvi put brojem estetskih zahvata nadmašili generaciju između 50 i 60 godina!

Najuzbudljivije celebrity bebe 2020. godine

Koji cool zvjezdani parovi u tekućoj godini očekuju prinovu?

Prava imena holivudskih celeba

Milena Markovna, William Bradley i Stefani Joanne Germanotta. Nemate pojma tko su ti ljudi? Pa zapravo imate. Mila Kunis, Brad Pitt i Lady Gaga nisu se oduvijek zvali kako se zovu danas!

▲ Povratak na vrh