Top 3 savjeta za njegu kovrčave kose

25.01.2017.

Kovrče su već nekoliko sezona in frizura. Čak i ako nisu prirodne, najljepše su samo kada su njegovane i lepršave

Svaka je kosa lijepa samo ako je njegovana i zdrava. A to podrazumijeva redovito šišanje, njegu i pravilnu prehranu. Posebno to ipak vrijedi kada se radi o kovrčavoj kosi. Evo top 3 savjeta za njegu nestašnih uvojaka.

 

1. Posebna njega pakunzima

Kovrčava kosa traži drugačije proizvode za njegu od obične, ravne kose. Njoj u prvom redu treba mnogo više pažnje u obliku posebnih pakunga jer je najčešće vrlo suha na krajevima, pa ostavlja dojam ‘mrtve kose’. Na tržištu postoji cijela paleta proizvoda sa etiketom ‘styling water’, a svrha im je da, kada se nanesu na kosu, brzo djeluju, a dovoljno su jaki da u trenu možete formirati frizuru kakvu želite. Posebno je dobra za kovrče, jer ne sljepljuje kosu, pa vaše loknice slobodno lepršaju ili padaju onako kako ih vi namjestite.

 

2. Hidratacija, hidratacija…

Jedan od najčešćih problema koji imaju osobe sa kovrdžavom kosom jesu suhe i neukrotive vlasi. Naime, uvojci sprečavaju ravnomjerno raspoređivanje prirodnog sebuma duž vlasi, što uzrokuje suhoću. Stoga je vrlo potrebno dati kosi hidrataciju, a najbolje rješenje su šamponi s dodatkom biljnog ulja.

Tretirajte kosu dodatnim preparatima koji se nanose poslije pranja (sa ili bez ispiranja), a koji olakšavaju rasčešljavanje. Vašu će kosu pod ‘kontrolom’ držati i zaštitne emulzije, kreme ili koncentrati silikona.

 

3. Protiv prevelikog uvijanja

Stručnjaci savjetuju da pribjegnete jednom malom triku protiv pretjeranog kovrčanja – četkajte kosu samo prije spavanja. Bolje je da koristite drveni češalj sa širokim zupcima – tako ćete sačuvati uvojke, a nećete naelektrizirati kosu.

 

N. Petan

Fotografija Profimedia

Pročitajte i...

Pet savjeta za njegu kose u hladnijim danima

Kako održati kosu sjajnom zimi?

Za najljepšu kosu ove jeseni: Nova Kérastase Specifique Divalent linija

Dvostruka učinkovitost nove linije, garantira zdravi izgled kose koja neće proći nezamijećeno

Njega kakvu vole i najzahtjevnije kovrče

Nova Dove Clarify & Hydrate linija šampona i regeneratora za kosu odgovara na sve zahtjeve naše kose.

Kako obnoviti kosu nakon ljeta?

Ključni koraci za vraćanje izgubljenog sjaja, boje i volumena kose

12 savjeta za dugu, zdravu kosu

Kako da vaša kosa bude sjajna, bujna i duuuuga

6 savjeta za ljetnu njegu kose

Kao i koža, i kosa je ljeti izložena štetnom djelovanju sunčevih zraka i drugih vanjskih faktora. Evo kako ćete joj pomoći da unatoč svemu ostane zdrava i lijepa

▲ Povratak na vrh