Uz ove savjete recite bye bye ispucalim vrhovima

08.11.2020.

S ovim trikovima bit ćete korak bliže dugoj i njegovanoj kosi

Ispucali vrhovi najgora su noćna mora svakog tko je u fazi puštanja kose jer je ono što neophodno slijedi upravo suprotno od primarnog cilja. Da je šišanje najbolje rješenje za ispucale vrhove potvrdit će svaki frizer, ali postoji nekoliko načina koji će vam pomoći u prevenciji ove nepoželjne pojave. Pravilna njega spriječit će pojavljivanje ispucalih vrhova i može drastično produžiti rok do sljedećeg obveznog šišanja. Prvo, da riješimo osnove, ako se još opirate šišanju, a kosa vam izgleda kao suha slama, zapitajte se što će vam duga kosa ako nije njegovana i ako djeluje nezdravo i ružno?

Sad možemo prijeći na sljedeći korak, odnosno pravilnu njegu. Osim ako ste u velikoj žurbi nemojte sušiti kosu fenom, već pustite da se sama osuši. Ako ipak svoju kosu izlažete visokim temperaturama, bilo sušilom ili peglom i figarom, obavezno nanesite preparat koji štiti od vrućine, izbor je zaista velik i ovakvi proizvodi dostupni su u svakoj trgovini s kozmetikom.

Ispucali vrhovi teže pogađaju suhu kosu pa ako spadate u ove “sretnike” možda je vrijeme da podebljate hidrataciju u svojoj beauty rutini. Hranjivu masku stavljajte na kosu barem jednom tjedno, a nakon pranja bilo bi dobro na mokru kosu nanijeti i nekoliko kapi nekog njegujućeg ulja, primjerice arganovog. Neki stručnjaci savjetuju i da kosu pročešljate dok je na njoj regenerator ili maska kako biste spriječili pucanje vlasi.

Primjenom ovih trikova sigurno ćete biti korak bliže njegovanoj i dugoj kosi o kojoj sanjate, zato ih odmah uvrstite u svoju beauty rutinu.

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

grey blending

Seksi sijede: Hoćete li prihvatiti trend 'gray blendinga'?

Sav potencijal srebrnog sjaja sijedih vlasi

Autentična ljepota od sada je dostupna i online

Proizvodi koji se pridružuju globalnom pokretu održive potrošnje i proizvodnje te predstavljaju primjer buđenja ekološke svijesti u kozmetičkoj industriji su proizvodi koji stoje iza holističkog projekta pod nazivom Authentic Beauty Concept (ABC)

Ljepota kose počinje iz korijena – tretirajte tjeme pažljivo, kao i kožu lica

Ispucani vrhovi, tanke vlasi i beživotni uvojci loš su materijal za dobru frizuru, ali imamo plan kako ćete regenerirati svoju kosu

10 najgorih beauty savjeta ikad!

Ove savjete nikad nemojte poslušati

Prirodni sastojci koji izbjeljuju zube

Voljeli biste imati blještave bijele zube, a zazirete od skupih stomatoloških intervencija? U vašim kuhinjskim ormarićima zasigurno se krije neki od prirodnih izbjeljivača koji će vam pomoći u toj misiji. 

▲ Povratak na vrh