Uz ove savjete recite bye bye ispucalim vrhovima

08.11.2020.

S ovim trikovima bit ćete korak bliže dugoj i njegovanoj kosi

Ispucali vrhovi najgora su noćna mora svakog tko je u fazi puštanja kose jer je ono što neophodno slijedi upravo suprotno od primarnog cilja. Da je šišanje najbolje rješenje za ispucale vrhove potvrdit će svaki frizer, ali postoji nekoliko načina koji će vam pomoći u prevenciji ove nepoželjne pojave. Pravilna njega spriječit će pojavljivanje ispucalih vrhova i može drastično produžiti rok do sljedećeg obveznog šišanja. Prvo, da riješimo osnove, ako se još opirate šišanju, a kosa vam izgleda kao suha slama, zapitajte se što će vam duga kosa ako nije njegovana i ako djeluje nezdravo i ružno?

Sad možemo prijeći na sljedeći korak, odnosno pravilnu njegu. Osim ako ste u velikoj žurbi nemojte sušiti kosu fenom, već pustite da se sama osuši. Ako ipak svoju kosu izlažete visokim temperaturama, bilo sušilom ili peglom i figarom, obavezno nanesite preparat koji štiti od vrućine, izbor je zaista velik i ovakvi proizvodi dostupni su u svakoj trgovini s kozmetikom.

Ispucali vrhovi teže pogađaju suhu kosu pa ako spadate u ove “sretnike” možda je vrijeme da podebljate hidrataciju u svojoj beauty rutini. Hranjivu masku stavljajte na kosu barem jednom tjedno, a nakon pranja bilo bi dobro na mokru kosu nanijeti i nekoliko kapi nekog njegujućeg ulja, primjerice arganovog. Neki stručnjaci savjetuju i da kosu pročešljate dok je na njoj regenerator ili maska kako biste spriječili pucanje vlasi.

Primjenom ovih trikova sigurno ćete biti korak bliže njegovanoj i dugoj kosi o kojoj sanjate, zato ih odmah uvrstite u svoju beauty rutinu.

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Prirodni sastojci koji izbjeljuju zube

Voljeli biste imati blještave bijele zube, a zazirete od skupih stomatoloških intervencija? U vašim kuhinjskim ormarićima zasigurno se krije neki od prirodnih izbjeljivača koji će vam pomoći u toj misiji. 

Kako izbjeći i tretirati maskne, boljku novog normalnog?

Stručni savjeti za rješavanje sve češćeg beauty problema

Izgledajte bolje, ne mlađe (ok, možda samo malo mlađe)

Nema tog pudera koji može savršeno prekriti tragove stresa, godina i nezdravog načina života. No uz usvajanje nekih kvalitetnijih navika i pravilnu njegu kože, možete svom licu (i životu) vratiti stari sjaj

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

Ljepota nadahnuta jeseni

Josey Hair x Beauty salon i Authentic Beauty Concept, premium brend za profesionalnu njegu kose, osluškuju želju moderne žene da se vrati prirodnom izgledu. Njegovana, zdrava, sjajna kosa obasjana nježnim jesenskim suncem tako je u prvom planu, dok nenametljivo, mekim kovrčama uokviruje lice osjenčano toplim tonovima. Nadahnut čistom, prirodnom energijom ovaj je jesenski look nosiv u svim prilikama, tijekom dana ili večeri. Jednostavno, zdravo i prirodno je trend u kojem moderna žena pronalazi ljepotu, sreću i mir.

Što povezuje pet regionalno uspješnih, a različitih muškaraca?

Vrhunski rezultati, unatoč stresu, umoru, izloženosti vanjskim faktorima i improvizacija. Kada je u pitanju njega protiv prhuti #kosabiraDercos.

▲ Povratak na vrh