Uz ovih 10 kultnih ulja koža će vam doslovno blistati!

18.07.2020.

Pronašli smo najbolje primjerke za ultimativnu njegu lica!

Dok su se do nedavno mnoge žene (posebno one s masnijom kožom) bojale stavljati ulja na lice brinuvši se da će im zatvoriti pore te uzrokovati pojavu bubuljica, u posljednje vrijeme svima je postalo jasno da ovi beauty proizvodi odlično njeguju kožu te joj daju neodoljiv sjaj. Iako neka ulja, poput kokosovog, ipak treba izbjegavati u njezi lica jer zbog svojih komedogenih svojstava uistinu začepljuju pore, većina će vam samo nahraniti kožu, bez neugodnih popratnih pojava.

Postoje ulja razne viskoznosti te brzine upijanja. Žene s masnijom kožom bolje neka odaberu ulja koja su lakša te se brže upijaju, poput Hemi-Squalan ili Rosehip ulja. Za one pak suhe kože koja žudi za bogatom njegom i hidracijom, odlična su masnija ulja poput Borage ili Argan. Kad govorimo o koraku njege u kojemu ćemo koristiti ulja, i tu pravi odgovor ovisi o vrsti ulja te samom proizvodu. Kultna serum ulja, poput Belle de Joura Aventure en Primitivance-a, Khielsovog Midnight concentrata ili seruma Vintner’s Daughtera, miks su više raznih vrsta ulja, pomiješanih tako da se dobro upijaju u kožu, pa se mogu koristiti kao prvi korak njege, ispod kreme, ili sami. Druga su ulja najbolja kao završni korak dnevne ili još bolje, noćne njege, jer će postati završni sloj koji će sve prijašnje korake- serume, esencije i kreme dobro zaštititi od vanjskih uvjeta te nahraniti vanjski sloj kože.

Postoji bezbroj ulja na tržištu, od vrlo povoljnih do onih u koje se vrijedi investirati. Mi smo izdvojili 10 kultnih ulja o kojima smo čuli samo riječi hvale na društvenim mrežama i koja su uvijek best-selleri na svim webshopovima na kojima ih možemo nabaviti. Od superpovoljnog Marula ulja brenda The Ordinary, preko kultnog Nuxeovog Huile Prodigieusea te Paievog Rosehip oila, u našoj galeriji svakako provjerite koja su to ulja zaslužila ulazak u naših Top 10!

Piše: J.R.

Fotografije: product shots, Instagram

Pročitajte i...

Kako postići neodoljivu "beach waves" frizuru?

Jednostavna frizura koju jednostavno obožavamo

Aromatizirana voda je ukusan i osvježavajući spas tijekom vrućih ljetnih dana

Unos vode je ključan za zdrav rad organizma i zdravu i sjajnu kožu, a to je posebno važno ljeti

Što je melatonin i zašto je odličan saveznik u borbi protiv starenja?

Sastojak koji se isplati uključiti u dnevnu rutinu njege lica

Kako prestati dodirivati lice

Trikovi koji će vam pomoći da što manje dodirujete lice

Vrijeme je da se otarasimo ove loše navike

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

10 najgorih beauty savjeta ikad!

Ove savjete nikad nemojte poslušati

▲ Povratak na vrh