Uz ovih 10 kultnih ulja koža će vam doslovno blistati!

17.03.2020.

Pronašli smo najbolje primjerke za ultimativnu njegu lica!

Dok su se do nedavno mnoge žene (posebno one s masnijom kožom) bojale stavljati ulja na lice brinuvši se da će im zatvoriti pore te uzrokovati pojavu bubuljica, u posljednje vrijeme svima je postalo jasno da ovi beauty proizvodi odlično njeguju kožu te joj daju neodoljiv sjaj. Iako neka ulja, poput kokosovog, ipak treba izbjegavati u njezi lica jer zbog svojih komedogenih svojstava uistinu začepljuju pore, većina će vam samo nahraniti kožu, bez neugodnih popratnih pojava.

Postoje ulja razne viskoznosti te brzine upijanja. Žene s masnijom kožom bolje neka odaberu ulja koja su lakša te se brže upijaju, poput Hemi-Squalan ili Rosehip ulja. Za one pak suhe kože koja žudi za bogatom njegom i hidracijom, odlična su masnija ulja poput Borage ili Argan. Kad govorimo o koraku njege u kojemu ćemo koristiti ulja, i tu pravi odgovor ovisi o vrsti ulja te samom proizvodu. Kultna serum ulja, poput Belle de Joura Aventure en Primitivance-a, Khielsovog Midnight concentrata ili seruma Vintner’s Daughtera, miks su više raznih vrsta ulja, pomiješanih tako da se dobro upijaju u kožu, pa se mogu koristiti kao prvi korak njege, ispod kreme, ili sami. Druga su ulja najbolja kao završni korak dnevne ili još bolje, noćne njege, jer će postati završni sloj koji će sve prijašnje korake- serume, esencije i kreme dobro zaštititi od vanjskih uvjeta te nahraniti vanjski sloj kože.

Postoji bezbroj ulja na tržištu, od vrlo povoljnih do onih u koje se vrijedi investirati. Mi smo izdvojili 10 kultnih ulja o kojima smo čuli samo riječi hvale na društvenim mrežama i koja su uvijek best-selleri na svim webshopovima na kojima ih možemo nabaviti. Od superpovoljnog Marula ulja brenda The Ordinary, preko kultnog Nuxeovog Huile Prodigieusea te Paievog Rosehip oila, u našoj galeriji svakako provjerite koja su to ulja zaslužila ulazak u naših Top 10!

Piše: J.R.

Fotografije: product shots, Instagram

Pročitajte i...

Pronašli smo brendove slične kultnom The Ordinaryju

Koji još beauty brendovi nude kvalitetne, a cjenovno prihvatljive proizvode?

5 najdražih parfema Rosie Huntington-Whiteley

Želite li mirisati kao Rosie na pravom ste mjestu

Koliki je zapravo rok trajanja šminke?

Kladimo se da ste svoju maskaru trebali već odavno zamijeniti....

▲ Povratak na vrh